Πρωτάθλημα γυναικών Δωδεκανήσου: Ο πρώτος τελικός στην έδρα του πρωτοπόρου

Στις 29 Οκτωβρίου θα ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα γυναικών Δωδεκανήσου του οποίου η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί στις 20 Σεπτεμβρίου.

Στο σύστημα διεξαγωγής, άλλαξε η έδρα του πρώτου τελικού καθώς φέτος θα διεξαχθεί στο γήπεδο της ομάδας που θα τερματίσει στην πρώτη θέση της κανονικής περιόδου και όχι στη δεύτερη.

Επίσης, αυξημένες κατά πέντε ευρώ είναι οι απολαβές των διαιτητών.
Τα κυριότερα σημεία της προκήρυξης αναφέρουν:

ΑΡΘΡΟ 1ο: ΟΜΑΔΕΣ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Στο πρωτάθλημα Γυναικών, περιόδου 2016-2017, δικαιούνται συμμετοχής τα σωματεία που ανήκουν στη δύναμη της Τοπικής Επιτροπής Δωδεκανήσου και διατηρούν ανάλογα τμήματα.

ΑΡΘΡΟ 2ο: ΧΡΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ
Το πρωτάθλημα θ’ αρχίσει στις 29/10/2016, ημέρα Σάββατο.
Η κλήρωση των αγώνων θα γίνει στις 20/9/2016, ημέρα Τρίτη και ώρα 14:00 στα γραφεία της Τ.Ε. ΕΟΚ Δωδ/σου (Κλειστό Γυμναστήριο Ρόδου), παρουσία εκπροσώπων των σωματείων.
Τελευταία ημέρα παραλαβής των δηλώσεων συμμετοχής ορίζεται η 20/9/2016, ημέρα Τρίτη και μέχρι ώρα 12:00.

Στη δήλωση συμμετοχής οι ομάδες είναι υποχρεωμένες να δηλώσουν δύο εμφανίσεις, μία ανοικτού χρώματος που θα χρησιμοποιείται στους εντός έδρας αγώνες και μία σκούρου χρώματος που θα χρησιμοποιείται στους εκτός έδρας.
Επίσης να καταθέσουν στην Τ.Ε. το καταστατικό και το Δ.Σ. του σωματείου τους.

ΑΡΘΡΟ 3ο: ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ
Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε έναν όμιλο. Οι ομάδες θ’ αγωνισθούν μεταξύ τους δύο φορές (δύο γύροι) σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα καταρτισθεί.

Για την ανακήρυξη της Πρωταθλήτριας Δωδεκανήσου, η ομάδα που θα καταλάβει την πρώτη θέση της βαθμολογίας θ’ αγωνισθεί με τη δεύτερη της βαθμολογίας σε αγώνες Play off με πλεονέκτημα έδρας σε δύο (2) νίκες. Ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί στην έδρα της πρώτης στη βαθμολογία ομάδας.

Πρωταθλήτρια θα ανακηρυχθεί η ομάδα που θα πετύχει δύο νίκες και θα λάβει μέρος στο ειδικό πρωτάθλημα για την άνοδο στην Α2 Εθνική κατηγορία που σύμφωνα με τη Γενική Προκήρυξη της ΕΟΚ θα διεξαχθεί το χρονικό διάστημα 22-26/6/2016.

ΑΡΘΡΟ 5ο: ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Στο πρωτάθλημα μπορούν να πάρουν μέρος αθλήτριες που πληρούν τις προϋποθέσεις του ισχύοντος Αθλητικού Νόμου και του άρθρου 36 των Κανονισμών της ΕΟΚ.
Κάθε σωματείο δικαιούται να παρατάσσει σε κάθε αγώνα δώδεκα (12) αθλήτριες εκ των οποίων οι δύο (2) θα είναι κάτω των 20 ετών.

ΑΡΘΡΟ 9ο: ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
Οι υποχρεώσεις και τα δικαιώματα των αγωνιζομένων σωματείων καθορίζονται με τις διατάξεις των Κανονισμών της ΕΟΚ που αναφέρονται παραπάνω.
Τονίζεται ιδιαίτερα ότι η συμμετοχή των σωματείων που δήλωσαν ότι θα πάρουν μέρος στα διάφορα πρωταθλήματα είναι υποχρεωτική, σύμφωνα με το άρθρο 27 των Κανονισμών της ΕΟΚ.

Εάν ένα σωματείο δεν προσέλθει ν’ αγωνιστεί, μηδενίζεται στο συγκεκριμένο αγώνα. Στην περίπτωση που ένα σωματείο δεν προσέλθει ν’ αγωνιστεί σε δύο (2) αγώνες, τότε αποκλείεται από τους υπόλοιπους αγώνες του πρωταθλήματος, μετά από εξέταση του θέματος από την Τ.Ε., σύμφωνα και με το άρθρο 7.

Στις περιπτώσεις αυτές, το υπαίτιο σωματείο θα επιβαρύνεται με τη συνολική δαπάνη που θα προκύψει από τα έξοδα διαιτησίας, γραμματείας, γυμνασιάρχου, μετακινήσεων και ημεραργιών καθώς και τα έξοδα της μετακινούμενης ομάδας.
Θα του επιβάλλεται επίσης πρόστιμο 150€.

ΑΡΘΡΟ 10ο: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΟΡΟΙ
Τα έξοδα διαιτησίας είναι για κάθε διαιτητή 20€, για κάθε κριτή 10€ καθώς και τα έξοδα των οδικών μετακινήσεων διαιτητών – κριτών, που είναι 0,20 ευρώ ανά χιλιόμετρο, καλύπτονται από τα σωματεία.

ΑΡΘΡΟ 11ο: ΙΑΤΡΟΣ ΑΓΩΝΑ
Τα γηπεδούχα σωματεία υποχρεούνται να εξασφαλίζουν σε κάθε αγώνα την παρουσία ΙΑΤΡΟΥ, που θα παρουσιάζεται στη Γραμματεία και θα υπογράφει στο Φ.Α. Σε διαφορετική περίπτωση, οι διαιτητές δε θα ξεκινούν τον αγώνα και μετά από 15 λεπτά από την προγραμματισμένη έναρξη του αγώνα θα κλείνουν το Φ.Α. και τα γηπεδούχα σωματεία θα μηδενίζονται.