Πρώτη ήττα για τη μικτή παίδων στο μπάσκετ

Στο πιο δυνατό της φιλικό παιχνίδι μέχρι τώρα, η μικτή Δωδεκανήσου γνώρισε την ήττα με 44-54 από το Δούκα, στο πλαίσιο της 1ης ημέρας του τουρνουά παίδων «Μεροπίς» που συνδιοργανώνουν Ιπποκράτης και ΔΟΠΑΒΣ στο κλειστό γυμναστήριο της Κω.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αγωνίστηκε χωρίς τον Θεοδόση Καπλανίδη του Ιπποκράτη ενώ είχε απέναντί του τον πρώην παίκτη των Κώων, Λευτέρη Πλευράκη.
Το πρώτο ημίχρονο είχε δύο όψεις για τη μικτή μας. Παρά τα αμυντικά της προβλήματα, κράτησε αντιστάσεις στο πρώτο δεκάλεπτο όμως στο δεύτερο έχασε αρκετές προσπάθειες και ο Δούκας, με τη μακρά παράδοση στα τμήματα υποδομής, αποσπάστηκε στο σκορ με διαφορά ασφαλείας.

Τα πράγματα βελτιώθηκαν στο β’ ημίχρονο για την ομάδα των Βενέτη Θωμίδη και Δημήτρη Τζομάκα που κατάφερε να ισορροπήσει τον αγώνα, χωρίς ωστόσο να μπορέσει να ανατρέψει την εις βάρος της διαφορά.
Ο Καραθωμάς της ΑΕ Δικαίου ήταν ο πρώτος σκόρερ της μικτής με 12π. ενώ από το Δούκα ο Κωστόπουλος είχε 15π.

Δεκάλεπτα: 11-17, 17-32(ημιχρ.), 31-44, 44-54
Διαιτητές: Ξανθός, Φάκαρος
Δωδεκάνησα (Θωμίδης / Τζομάκας): Καραθωμάς 12, Μπόζιτς 9, Γιουσέμογλου 7(1), Μώραλης 7, Βαρβαρέσος 5(1), Μανιάς 2, Ζαμάγιας 2, Κοντάκος, Νουμερόπουλος, Κωνσταντούρας, Χατζάρας, Γιαλλιζής, Βασιλείου,  Χατζημιχαήλ.
Δούκας (Μελετιάδης): Κωστόπουλος 15, Βλάσιος 12, Τσουργιάννης 8, Καδράς 7, Καράμπελας 4, Μπρατσιάκος 3(1), Πολύζος 2, Πλευράκης 2, Πετρίδης 1, Παναγιώτου, Μαστόρος, Νεστερούλης.
Εξάλλου, το τουρνουά ολοκληρώνεται σήμερα το μεσημέρι.

Το πρόγραμμα:
(11:00) Προμηθέας Πατρών – Μικτή Δωδεκανήσου
(13:00) Δούκας – Ίκαρος Καλλιθέας.
Στο τέλος των αγώνων θα ακολουθήσει απονομή.