Ρόδος: Πήγε να κλέψει  τον εγκέφαλο του αυτοκινήτου!

Απόπειρα να κλέψει τον εγκέφαλο μηχανής αυτοκινήτου 50χρονου έκανε άγνωστος δράστης στη Ρόδο, χωρίς να τα καταφέρει καθώς έγινε αντιληπτός και τράπηκε σε φυγή, όμως συνέχισε την … «προσπάθεια» σε άλλο όχημα από το οποίο και πήρε τελικά αυτό ήθελε! Το περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη Κυριακή 28 Αυγούστου στην πόλη της Ρόδου και είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρές ζημιές και στα δύο οχήματα!

Σύμφωνα με όσα καταγγέλθηκαν στη «Ροδιακή», αργά το βράδυ άγνωστος δράστης αφού έσπασε το τζάμι του αυτοκινήτου 50χρονου που ήταν σταθμευμένο κάτω από το σπίτι του στην πόλη της Ρόδου, άνοιξε το καπό της μηχανής και από εκεί επιχείρησε να αφαιρέσει τον εγκέφαλο. Ευτυχώς την ώρα εκείνη ο δράστης έγινε αντιληπτός από διερχόμενους και τράπηκε σε φυγή για να επαναλάβει την ίδια προσπάθεια λίγη ώρα αργότερα σε κοντινή γειτονιά. Ο άγνωστος δράστης επέλεξε και εκεί τον ίδιο τύπο αυτοκινήτου (Fiat Stilo), έσπασε το τζάμι, άνοιξε το καπό και αφαίρεσε τον εγκέφαλο της μηχανής!

Τα περιστατικά έχουν καταγγελθεί στην αστυνομία η οποία διενεργεί και τη σχετική προανάκριση, καθώς ο συγκεκριμένος δράστης δεν έκλεψε μόνο αλλά προκάλεσε και ζημιές αρκετών εκατοντάδων ευρώ στα δύο οχήματα!

Αδειάζουν τα ρεζερβουάρ
Δεν είναι όμως η μοναδική περίπτωση που απασχολεί την αστυνομία καθώς το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν και οι καταγγελίες για κλοπή καυσίμων από σταθμευμένα οχήματα.
Αυτό συνέβη και σε 59χρονο συμπολίτη μας, ο οποίος πήγε να  κυκλοφορήσει με το αυτοκίνητου και διαπίστωσε ότι δεν είχε μέσα … στάλα βενζίνης! Ο 59χρονος μένει επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως και εκεί σταθμεύει και το αυτοκίνητο του με το οποίο πραγματοποιεί περιορισμένες μετακινήσεις.

Όταν λοιπόν προχθές πήγε να το οδηγήσει διαπίστωσε ότι όχι μόνο του είχαν αδειάσει τα καύσιμα από το ρεζερβουάρ, αλλά και στη προσπάθεια τους να τα αφαιρέσουν του είχαν προκαλέσει και ζημιά στο όχημα! Όπως ο 59χρονος δήλωσε στη «Ροδιακή» είναι η δέκατη φορά τα τελευταία χρόνια που άγνωστοι δράστες του αφαιρούν τα καύσιμα από το όχημα του, ενώ το ίδιο συνέβη και σε άλλο συμπολίτη μας, ο οποίος επίσης διαθέτει αυτοκίνητο ίδιο με αυτό του 59χρονου!
Και για αυτή την περίπτωση διενεργείται προανάκριση.