Ο μισθός πείνας και ο καφές πικρός

Τα επίσημα στοιχεία είναι αμείλικτα: η μείωση των μισθών είναι γεγονός για την μεγάλη πλειοψηφία των μισθωτών. Σύμφωνα με την «Καθημερινή της Κυριακής» το 58,8% των μισθωτών αμείβονται πλέον με λιγότερο από 1.000 ευρώ μεικτά.

Ειδικότερα, το 40% των εργαζομένων παίρνουν μισθούς μέχρι 400 Ευρώ το μήνα. Σε αυτούς τους μισθωτούς,  μόνο από την αύξηση στον καφέ, που θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου 2017,  θα χάσουν το 1/5 του μισθού τους.

Η σκληρή πραγματικότητα είναι εδώ: Όχι έναν αλλά 21 φόρους  καλούμαστε να πληρώσουμε. Δεν είναι μόνο ο φόρος εισοδήματος, ο ΕΝΦΙΑ και ο ΦΠΑ, αλλά και οι νέοι φόροι που έρχονται, όπως ο νέος φόρος στον καφέ.

Ο νέος φόρος, που εντάσσεται στην κατηγορία αυτών που θα ισχύσουν από την 1η Ιανουαρίου του 2017, επιφέρει αύξηση μέχρι και 100% στην σημερινή τιμή του καφέ και στο ράφι και στην καφετέρια. Και το ερώτημα είναι πώς, πότε αλλά κυρίως πόσο σύντομα θα μπορέσουν οι πολίτες να συνέλθουν από αυτό το συνεχές φορολογικό ηλεκτροσόκ. Ειδικά όταν μιλάμε για την καθημερινή συνήθεια όλων των Ελλήνων!