Την παρέμβαση των αρμόδιων υπουργών για τους βανδαλισμούς που προκαλούν οι πρόσφυγες, ζητάει ο Δήμαρχος Λέρου

Επιστολή προς τα συναρμόδια υπουργεία για τις καταστροφές, τους βανδαλισμούς, αλλά και το ωράριο κυκλοφορίας των προσφύγων στο νησί, απέστειλε ο Δήμαρχος Λέρου κ. Μιχάλη Κόλιας.

Ειδικότερα αναφέρει:

Προς: Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κο Μουζάλα, Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κο Τόσκα, Δ/ντη Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής κο Νίκα

ΘΕΜΑ: Ωράριο κυκλοφορίας προσφύγων

Σε συνέχεια παλαιότερων εγγράφων μας προς το Αστυνομικό Τμήμα και τον αναπληρωτή Διοικητή του ΚΕΠΥ Λέρου, παρακαλώ για άμεση παρέμβαση σας όσο αφορά την πιστή τήρηση του ωραρίου κυκλοφορίας των προσφύγων και της δημιουργίας κανονισμού λειτουργίας.

Τα ξημερώματα του Σαββάτου, ομάδα προσφύγων προκάλεσε σοβαρές βλάβες στο δημοτικό φωτισμό πετροβολώντας τις λάμπες, από τα Τεμένια έως το Ξηρόκαμπο, ενώ βεβήλωσαν εκκλησάκι της περιοχής. Παράλληλα, χωρίς να έχουν σταματήσει σχεδόν καθόλου όλο αυτό το διάστημα, εισχωρούν σε γεωργικές καλλιέργειες των περιοίκων καταστρέφοντας τες. Η κατάσταση πλέον είναι ανεξέλεγκτη. Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται και απειλούν πως θα αναλάβουν εκείνοι το νόμο στα χέρια τους, αφού από τη μια βλέπουν την περιουσία τους να καταστρέφεται κι από την άλλη φοβούνται για τη σωματική ακεραιότητα των ιδίων και των παιδιών τους.

Το φιλήσυχο νησί μας, βλέπουμε μέρα με τη μέρα να δέχεται επιθετικά κρούσματα κι εμείς είμαστε ανήμποροι να πράξουμε τα δέοντα. Ως εκ τούτου, παρακαλώ όπως μας ενημερώσετε ποιος είναι υπεύθυνος για την τήρηση του ωραρίου και σας ζητούμε να θέσετε άμεσα σε εφαρμογή κανονισμό λειτουργίας του Κέντρου Πρώτης Υποδοχής, τον οποίο κι επιθυμούμε να μας κοινοποιήσετε.