Οι μουσικές περιπλανήσεις στον Τρούλο

Με μεγάλη συμμετοχή του κόσμου συνεχίζεται η φετινή επιτυχημένη καλοκαιρινή παρουσία της Φιλαρμονικής Ρόδου υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Δημ. Χαλκιά, με τις «Μουσικές Περιπλανήσεις» για 3η συνεχή χρονιά στον Τρούλο, κάθε Κυριακή μετά την υποστολή της σημαίας και μέχρι το τέλος του Σεπτέμβρη.

Ο ΔΟΠΑΡ προσφέρει στο κόσμο τακτικές μουσικές «εκπλήξεις», όπως στη συναυλία της Φιλαρμονικής, την Κυριακή 4/9/16 όπου φιλοξενήθηκαν δύο σπουδαίες λυρικές φωνές, που συμμετέχουν στο 1ο masterclass όπερας της Cheryl Studer που πραγματοποιείται στη Ρόδο 1-10 Σεπτέμβρη στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου. Οι σοπράνο Christina Rümann και η Daria Rybak.

Η Chr. Rümann τραγούδησε ανεπανάληπτα την γνωστή άρια της Βασίλισσας της Νύχτας "Der Hölle Rache" από την όπερα του Μότσαρτ “Der zauberflöte”, ενώ η Daria Rybak έβγαλε όλη την ευαισθησία που χαρακτηρίζει την άρια “O mio babbino caro” από την όπερα του G. Puccini, “Gianni Schicchi”.

Μαζί και κάτω από τις επευφημίες εκατοντάδων θεατών, ερμήνευσαν το ντουέτο “Libiamo!” από την όπερα “La Traviata” του G. Verdi, με τη συνοδεία της φιλαρμονικής.

Οι σπουδαίες αυτές φωνές, μαζί με τις υπόλοιπες λυρικές τραγουδίστριες του masterclass θα παρουσιάσουν έργα του λυρικού ρεπερτορίου, στα πλαίσια του masterclass, την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο με ελεύθερη είσοδο και ώρα έναρξης της παράστασης στις 6 μ.μ.