Ένα ετοιμόρροπο κλαδί  στην οδό 28ης Οκτωβρίου

Την άμεση παρέμβαση του Δήμου και της Αρμόδιας Υπηρεσίας του ζητούν κάτοικοι και καταστηματάρχες της οδού 28ης Οκτωβρίου στην πόλη της Ρόδου για να απομακρυνθεί το κλαδί του δέντρου που εδώ και αρκετές μέρες έχει αποκολληθεί θέτοντας σε κίνδυνο αυτοκίνητα και πεζούς.

Το κλαδί είναι έτοιμο να σκιστεί τελείως από το δέντρο και να πέσει στο δρόμο εμποδίζοντας τόσο την διέλευση στο πεζοδρόμιο όσο και την διέλευση των μεγάλων οχημάτων.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, το κλαδί έχει πέσει όλο επάνω στο σταθμευμένο αυτοκίνητο και είναι έτοιμο να ξεριζωθεί. 

Ο συγκεκριμένος δρόμος είναι πολυσύχναστος, καθώς υπάρχουν πολλά τουριστικά μαγαζιά και εστιατόρια ενώ καθημερινά υπάρχει μεγάλη κινητικότητα από αυτοκίνητα και πεζούς. 

Οι κάτοικοι της περιοχής δείχνουν αγανακτισμένοι με την κατάσταση και κάνουν καθημερινά παράπονα διότι τα κλαδιά χρειάζεται άμεσα να κοπούν ώστε να μην δημιουργήσουν περαιτέρω κίνδυνο. 

Ο Δήμος Ρόδου είχε αναφέρει τον προηγούμενο μήνα σε σχετική ανακοίνωση ότι θα καταγράψει τις πτώσεις δέντρων που σημειώθηκαν τις προηγούμενες μέρες στο νησί και θα οργανώσει εξειδικευμένα συνεργεία από γεωπόνους που θα εξετάσουν τις δεντροστοιχίες της πόλης προκειμένου να προγραμματιστεί το κλάδεμά τους κατά προτεραιότητα. 

Στην προκειμένη περίπτωση οι Υπηρεσίες του Δήμου πρέπει να κινηθούν γρήγορα για να απομακρύνουν το κλαδί ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος για κανέναν.

 

 

Παρόμοια περιστατικά
Αξίζει να σημειωθεί πως τον προηγούμενο μόνο μήνα έγιναν τέσσερα περιστατικά πτώσης μεγάλων κλαδιών στο νησί μας.

Το ένα είχε συμβεί στην οδό Δημοκρατίας, όπου ένας αρκετά μεγάλος κλώνος δέντρου είχε σπάσει, στον δρόμο που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το πάρκο του δήμου, με αποτέλεσμα να κλείσει σχεδόν το ένα ρεύμα κυκλοφορίας, ενώ την αμέσως επόμενη μέρα ένα τεράστιο κλαδί είχε σπάσει στα Κολύμπια και έπεσε πάνω σε δύο τουρίστριες , με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ευτυχώς ελαφρά.

Επίσης, στις αρχές του προηγούμενου μήνα ένας ακόμα κλώνος εκατοντάδων κιλών έσπασε και κατέρρευσε από γιγάντιο φίκο, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα στο κέντρο της Ρόδου καθώς και ένα τεράστιο κλαδί από πλάτανο στην οδό Πίνδου,  κατέρρευσε με εκκωφαντικό τρόπο και προσγειώθηκε στην άσφαλτο και στη οροφή σταθμευμένου αυτοκινήτου.

Σε κάθε περίπτωση η Αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου πρέπει να απομακρύνει άμεσα το κλαδί που εδώ και μέρες είναι έτοιμο να ξεκολλήσει και προκαλεί άσχημη εικόνα στους τουρίστες που κινούνται στην περιοχή.