Ν. Σαντορινιός: Που ήταν όλοι αυτοί, αναρωτήθηκε, όταν έκλεινε το «ALTER»;

 «Αυτοί που με περισσό θράσος δήλωναν ότι δεν επιτρέπουν να καρπώνεται τη δόξα για τις απολύσεις ο Τόμσεν, αίφνης χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τους εργαζόμενους».

Αυτό δήλωσε χθες στην ΕΡΤ Ρόδου, με αφορμή την αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει για τις τηλεοπτικές άδειες και τους ανέργους που θα προκύψουν απ’ αυτή τη διαδικασία, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριος Σαντορινιός.

«Που ήταν όλοι αυτοί, αναρωτήθηκε, όταν έκλεινε το «ALTER» και έμεναν στο δρόμο 700 εργαζόμενοι; Που ήταν όλοι αυτοί, συνέχισε, όταν έκλεινε η «Ελευθεροτυπία», αφήνοντας στο δρόμο 800 ανθρώπους; Τώρα, βάσει του νομοσχεδίου για τα ΜΜΕ, οι εργαζόμενοι διασφαλίζονται. Υπάρχει πρόβλεψη και για τον αριθμό των ατόμων που θ’ απασχολούνται και για το καθεστώς της απασχόλησης».

Αναφερόμενος στο ποσό που προέκυψε από τη δημοπρασία των τηλεοπτικών αδειών και που τελικά θα δοθεί αυτό, ο κ. Σαντορινιός τόνισε ότι τα 246 εκ. ευρώ είναι επιπλέον των προϋπολογισμένων χρημάτων και θα πάνε στη στήριξη των ευπαθών ομάδων.

«Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν είπε ότι η διαδικασία φέρνει επιπλέον έσοδα στο κράτος. Πως αυτό, αναρωτήθηκε, μεταφράστηκε ότι τα χρήματα θα πάνε στους δημοσιονομικούς στόχους, είναι άξιο απορίας».