Συλλήψεις σε Σορωνή και Φάνες  για κατοχή χασίς και χασισόδενδρα

Περίπου μισό κιλό χασίς, επτά δενδρύλλια και φυσίγγια κυνηγετικού όπλου είχε στην κατοχή του 46χρονος που συνελήφθη στη Σορωνή, ενώ περισσότερα από 200 γραμμάρια της ίδιας ναρκωτικής ουσίας κατείχε 30χρονος που συνελήφθη στις Φάνες!

Πρόκειται για δύο διαφορετικές υποθέσεις οι οποίες διαλευκάνθηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου.

Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο διερεύνησης δύο ξεχωριστών υποθέσεων διακίνησης ναρκωτικών και εμπεριστατωμένης αξιολόγησης στοιχείων, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση και το περασμένο Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου πρωινές-μεσημβρινές ώρες πραγματοποιήθηκαν διαδοχικοί έλεγχοι-έρευνες παρουσία Δικαστικού Λειτουργού σε κατοικίες και χώρους που χρησιμοποιούσαν οι κατηγορούμενοι.

Έτσι στο σπίτι του 46χρονου στη Σορωνή βρέθηκαν:
• Ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους -463.5- γραμμαρίων, τοποθετημένη σε διάφορες συσκευασίες

•Επτά (7) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 2,4 μέτρα που καλλιεργούσε σε αύλειο-υπαίθριο χώρο

• Έντεκα (11) φυσίγγια κυνηγετικού όπλου

• Κινητό τηλέφωνο

 

Η υδροπονική καλλιέργεια που εντοπίστηκε στο σπίτι 30χρονου στις ΦάνεςΗ υδροπονική καλλιέργεια που εντοπίστηκε στο σπίτι 30χρονου στις Φάνες

 

Όλα τα αντικείμενα και οι ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν ενώ ο 46χρονος συνοδευόμενος από το δικηγόρο του κ. Στέλιο Κιουρτζή προσήχθη ενώπιον της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου και σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών με την μορφή της κατοχής ναρκωτικών και της καλλιέργειας δενδρυλλίων και παραπέμφθηκε στην ανάκριση από όπου ζήτησε και πήρε προθεσμία για σήμερα. Μέχρι τότε ο 46χρονος κρατείται.

Όμως έρευνα διενεργήθηκε το περασμένο Σάββατο και στο σπίτι 30χρονου αρχικά στις Φάνες και μετέπειτα στην Ελεούσα όπου και εντοπίστηκαν:

• Ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους -206- γραμμαρίων, τοποθετημένη σε διάφορες συσκευασίες
• Μικροποσότητα μεθαμφεταμίνης (MDMA)

• Πλήρης εξοπλισμός εργαστηρίου υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης, αποτελούμενος από γλάστρες, ανεμιστήρες, σύστημα εξαερισμού, λάμπες θερμότητας, μετρητή θερμοκρασίας, μετασχηματιστές ρεύματος, χρονοδιακόπτες κ.α.

• Κυνηγετικό όπλο με είκοσι τρία -23- φυσίγγια

 

Μισό κιλό χασίς και 7 δενδρύλια είχε στην κατοχή του 46χρονος στη ΣορωνήΜισό κιλό χασίς και 7 δενδρύλια είχε στην κατοχή του 46χρονος στη Σορωνή

 

Και σε αυτή την περίπτωση όλα τα ανευρεθέντα αντικείμενα και ναρκωτικά κατασχέθηκαν, ο 30χρονος συνοδευόμενος από τη συνήγορό του κ. Βασιλική Σαββάκη προσήχθη στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου η οποία άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών προς ιδίαν χρήση και τον παρέπεμψε να δικαστεί από το αρμόδιο δικαστήριο στις 20 Ιανουαρίου 2017.

Ο 30χρονος αφέθηκε ελεύθερος.