Στην έκθεση ζωγραφικής «Ροδίτικες Συνθέσεις» του Αιμίλιου Γάσπαρη ο Χ. Κόκκινος

Στα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής «Ροδίτικες Συνθέσεις» του Αιμίλιου Γάσπαρη παρέστη και μίλησε ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος.

Η έκθεση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη και τη συνεργασία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Προξενείου της Ισπανίας, του Προξενείου της Γαλλίας, του Συλλόγου Κρητών Ρόδου «Ο Ψηλορείτης» και του Συλλόγου Ποντίων Ρόδου «Ο Διγενής», στο Κατάλυμα της Γαλλίας στη Ρόδο και είναι ανοιχτή στο κοινό από τις 31.8.2016 - 12.9.2016.

Ο ζωγράφος εμπνέεται από τις αρχαιότητες, τα μεσαιωνικά μνημεία αλλά και τα μεταγενέστερα της ιταλοκρατίας αλλά και αυτά της λαϊκής αρχιτεκτονικής. Έρχεται να αναδείξει για μια ακόμη φορά την Ιστορία και τον πολιτισμό της Ρόδου μέσα στο πέρασμα του χρόνου.

 

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου ανταποκρινόμενος σε προσκλήσεις, παρέστη στις 2.9.16 στην επιτυχημένη εκδήλωση του 1ου Street Food Festival που πραγματοποιήθηκε στο Μανδράκι της Ρόδου υπό την αιγίδα της Δημοτικής Κοινότητας Ρόδου και την αρωγή του Συλλόγου Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας Δωδεκανήσου.

Στις 3.9.16 παρέστη σε πολιτιστικές εκδηλώσεις που ήταν αφιερωμένες στην παράδοση και στον πρωτογενή τομέα του νησιού της Ρόδου στα Δημοτικά Διαμερίσματα Πλατάνια, Άγιος Ισίδωρος και Φάνες.