Η νησίδα τζέρσεϊ θα επεκταθεί μέχρι τη Λίνδο

Σε περίπου ένα χρόνο θα είναι έτοιμη η μελέτη που αφορά την επέκταση της νησίδας τζέρσεϊ μέχρι τη Λίνδο, και η οποία χρηματοδοτείται από το υπουργείο εθνικής οικονομίας.

Όπως δήλωσε χτες ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος η περιφερειακή αρχή κατάφερε και μετέφερε τη χρηματοδότηση της μελέτης που προοριζόταν να γίνει από ίδιους πόρους της περιφέρειας, στο υπουργείο, καθώς όπως είπε ήταν αρκετά δαπανηρή.

«Υπήρχε από την προηγούμενη περιφερειακή αρχή η μελέτη από τα Κολύμπια που σταματά η νησίδα τζέρσεϊ να πάει μέχρι και τη Λίνδο.
Ήταν μία μεγάλη και ακριβή μελέτη την οποία η προηγούμενη περιφερειακή αρχή είχε εντάξει στη χρηματοδότησή της από τους ίδιους πόρους της περιφέρειας.

Εμείς για να τους προστατέψουμε αυτούς τους πόρους γιατί είναι πολύ μεγάλο το ποσό, πετύχαμε και μεταφέραμε τη χρηματοδότηση αυτής της μελέτης σε εθνικό πρόγραμμα.
Να το πληρώσει δηλαδή το υπουργείο εθνικής οικονομίας. Η μελέτη εκτελείται και έχει ενταχθεί στο σκέλος του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων. Η μελέτη για να ολοκληρωθεί θα χρειαστεί τουλάχιστον ένα χρόνο ακόμα.

Μετά θα δούμε σε τι κατάσταση θα είναι η χώρα για να δούμε αν θα μπορέσει να γίνει το έργο» δήλωσε ο περιφερειάρχης.