Ενημερώθηκε ο Π. Καμμένος  για προβλήματα των νησιών

Σημαντικά θέματα για το νησί της Ρόδου και όχι μόνο, είχαν την ευκαιρία να θέσουν οι εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνο Καμμένο, κατά την προχθεσινή του παρουσία στο ακριτικό Καστελλόριζο.

Όπως δήλωσε, χθες, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου, κ. Στράτος Καρίκης ο οποίος παρευρέθη στην τελετή ως πολιτευτής των ΑΝ.ΕΛ.,

το γεγονός ότι στο ταξίδι αυτό θα ήταν μαζί και ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος και ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης  Χατζηδιάκος, ήταν μία καλή ευκαιρία-κάτι που εξαρχής είχε θέσει και στον Υπουργό-να δουν θέματα της Ρόδου.

Καταρχήν, είπε ότι η παρουσία τους εκεί τους έδωσε την ευκαιρία να διαπιστώσουν πόσο απαραίτητο είναι οι Υπουργοί και ειδικά ο Υπουργός Άμυνας να βρίσκονται σ’ αυτά τα ακριτικά νησιά, όπου και οι κάτοικοι και ειδικά οι στρατιώτες, οι αξιωματικοί και οι οπλίτες, υπερβαίνουν εαυτόν και με προσωπική και οικογενειακή θυσία πραγματικά προσφέρουν στην πατρίδα σε μία δύσκολη αποστολή.

Όπως είπε, ήταν πολύ χρήσιμο αυτό το σκέλος αλλά και το σκέλος που αφορούσε στο Καστελλόριζο, όπου είδαν 17 καινούργιες κατοικίες και έτσι το 80% των αξιωματικών και υπαξιωματικών που ασκούν υπηρεσία στο Καστελλόριζο πλέον θα έχουν και μόνιμη στέγη, χωρίς κανένα έξοδο γι’ αυτούς, κάτι που είναι πολύ σημαντικό.

Για τα τοπικά θέματα
Σύμφωνα με τον κ. Καρίκη, κατά την παρουσία τους εκεί, είχαν την ευκαιρία να θέσουν στον Υπουργό και κάποια θέματα για τη Ρόδο και ήδη έλαβαν τη δέσμευση από τον κ. Καμμένο, και ο Δήμαρχος Ρόδου και ο ίδιος, ότι αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να βοηθήσει στο θέμα της προγραμματικής σύμβασης για τη Μεσαιωνική Πόλη.

Μάλιστα, όπως είπε ο κ. Καρίκης, ο Υπουργός ζήτησε  και τα απαραίτητα έγγραφα, ο Δήμαρχος είπε ότι θα έχει έτοιμο και ένα προσχέδιο της π.σ. το οποίο θα θέσει υπόψη του Υπουργού και αυτός στη συνέχεια θα μεσολαβήσει προκειμένου τα αρμόδια Υπουργεία να προχωρήσουν ώστε να γίνει πλέον πράξη η κατάρτιση της σύμβασης της Μεσαιωνικής Πόλης.

«Ένα θέμα που ξέρουμε ότι, κυριολεκτικά, έχει βαλτώσει, είναι πολύ σοβαρό και πιστεύω ότι θα είναι πολύ σημαντικό αν καταφέρουμε να γίνει πράξη το επόμενο χρονικό διάστημα», δήλωσε ο κ. Καρίκης.

Επίσης, ένα πολύ σοβαρό θέμα που συζητήθηκε και πήρε τη διαβεβαίωση ο Δήμαρχος, είναι ότι θα υπάρξει μία συνεργασία του Υπουργείου Άμυνας με το Δήμο Ρόδου στο θέμα των μηχανημάτων και ειδικά εκείνων που, αυτή τη στιγμή, δεν χρησιμοποιούνται, όπως π.χ. τα μηχανήματα ασφάλτου.

Όπως εξήγησε ο κ. Καρίκης, το Υπουργείο Άμυνας θα δώσει λύση σε θέματα εξοπλισμού, ανταλλακτικών, πρώτης ύλης κτλ., προκειμένου να αρχίσουν να λειτουργούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Πρόκειται για μηχανήματα με πολύ μεγάλες δυνατότητες  που, αν τελικά γίνει πράξη αυτό, θα δώσει μία λύση και σ’ αυτόν τον τομέα αφού, όπως είπε, ξέρουμε ότι το τροχαίο υλικό είναι από τα σοβαρά θέματα του Δήμου Ρόδου.

Είπε, ακόμη, ότι ο ίδιος είχε συζητήσει με τον Υπουργό το προηγούμενο διάστημα αυτά τα θέματα και πραγματικά ήταν πολύ σημαντική ευκαιρία, όπως επίσης και για τα άλλα νησιά, το γεγονός ότι ήταν εκεί ο κ. Χατζημάρκος, έγινε και γι’ αυτά μία αναλυτική συζήτηση με τον Υπουργό και, μάλιστα, βρέθηκαν πολλά κοινά σημεία. Και δήλωσε καταλήγοντας:

«Φάνηκε ότι έχει ανοιχτή την πόρτα του ο Υπουργός για να βοηθήσει και σε επίπεδο Νοτίου Αιγαίου, Δωδεκανήσου, και βέβαια σε επίπεδο Ρόδου που μας ενδιαφέρει εμάς, για όλα τα σημαντικά θέματα, αποδεικνύοντας και την αγάπη του για το νησί».

Τέλος, ο κ. Καμμένος είπε στον κ. Καρίκη ότι και το επόμενο εξάμηνο θα προγραμματίσει και μία επίσκεψη για τη Ρόδο, ειδικά για τα θέματα που αφορούν το νησί.