Αντιμέτωπη ξανά με το «δαίμονά» της η Ρόδος

 Αντιμέτωπη με τον συνήθη τα τελευταία χρόνια «δαίμονά» της, αυτό της εσωστρέφειας και της ανασφάλειας που μάλιστα προσπάθησε να ξορκίσει προ ολίγων εβδομάδων στην έκτακτη Γενική Συνέλευσή της, βρίσκεται ξανά η Ρόδος.

Τέσσερις μέρες πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας, στο οποίο επιστρέφει μετά από αρκετά χρόνια χάρη στην περσινή ξέφρενη πορεία της στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας, τα «ελάφια» βιώνουν την αποχώρηση του προπονητή με τον οποίο πορεύτηκαν πέρσι, όπως και κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας τους, ενώ κατά τα φαινόμενα, χάνουν-μετά από αρκετούς παίκτες του περσινού κορμού- κι έναν από τους σημαντικότερους ποδοσφαιριστές του ρόστερ τους.  

 Η είδηση της παραίτησης του Σάββα Ορφανίδη από την τεχνική ηγεσία τη δεδομένη στιγμή εξέπληξε μεν αρκετούς, ωστόσο ήρθε ως φυσιολογική κατάληξη της αδυναμίας να βρει κοινά σημεία επαφής με τη διοίκηση σε ζητήματα που τον απασχολούσαν σε σχέση με την καθημερινή λειτουργία της ομάδας.

Μίας αδυναμίας, η οποία αποτυπώθηκε και στον τρόπο που ήρθε το «διαζύγιο», καθώς σύμφωνα με τον πρώην τεχνικό των πρωταθλητών, ο ίδιος είχε  προειδοποιήσει τις τελευταίες μέρες τρεις φορές τη διοίκηση, ζητώντας ραντεβού, ωστόσο προφανώς δεν…έπεισε για τη βαρύτητα του «τελεσιγράφου» του και τη σημασία των προβλημάτων που έκρινε πως έπρεπε να αντιμετωπιστούν.

Έτσι, οι παράγοντες του συλλόγου έμελλε να πληροφορηθούν για τον τελεσίδικο χαρακτήρα της απόφασης Ορφανίδη από τα ΜΜΕ και όχι σε μία τετ α τετ συνάντηση. Αυτό ήταν, κατά πληροφορίες, και το μεγάλο παράπονο της διοίκησης, που έκρινε την κίνηση του πρώην προπονητή της ομάδας ως άκαιρη και βιαστική. Από την άλλη πλευρά, ο ίδιος ο Σάββας Ορφανίδης λέει πως εξάντλησε όλα τα περιθώρια και επί της ουσίας, δεν εισακούστηκε, συνεπώς δεν είχε άλλη επιλογή.

 Τη δε αποχώρησή του την επιβεβαίωσε εμπράκτως μέσα από την απουσία του από τη χθεσινή προπόνηση, η οποία έγινε υπό τις οδηγίες του Δημήτρη Γκάιδα. Ο γυμναστής της ομάδας διαθέτει δίπλωμα προπονητή κατηγορίας UEFA A’, η διοίκηση τον εμπιστεύεται και αυτός είναι που κατά τα φαινόμενα θα «τρέξει» μέχρι νεωτέρας την ομάδα, κατεβάζοντάς την στο Κυριακάτικο εντός έδρας παιχνίδι της πρεμιέρας του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής κατηγορίας κόντρα στην Κηφισιά.

 Το δεύτερο «μέτωπο» που άνοιξε, από προχθές αργά το βράδυ, αφορά στο Γιώργο Δελαπόρτα. Ο έμπειρος μέσος ζήτησε από τη διοίκηση την ελευθέρα του και δείχνει κάθετος στην απόφασή του να αποχωρήσει, ενώ από το περιβάλλον του διαρρέει, πως η αιτία βρίσκεται στην αθέτηση της συμφωνίας που είχε κάνει, αλλά και στον κλονισμό της εμπιστοσύνης του προς την προοπτική της ομάδας.

 Στην παρούσα φάση, το μεγάλο ζητούμενο για τη Ρόδο είναι να ανακτήσει την ηρεμία της και τις ισορροπίες της και να βρει τον τρόπο να αποφύγει το άνοιγμα ενός νέου κύκλου εσωστρέφειας, τις παραμονές της πρώτης σέντρας της νέας χρονιάς.