Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις από τον ΔΟΠΑΡ

Συνεχίζονται με μεγάλη επιτυχία οι εκδηλώσεις που διοργανώνονται από τον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού – Αθλητισμού Ρόδου καθώς και οι δράσεις οι οποίες έχουν τεθεί υπό την αιγίδα του.

Χθες 7 Σεπτεμβρίου και ώρα 20:00μ.μ. στο Δημοτικό Σχολείο Παστίδας πραγματοποιήθηκε η βράβευση των αριστούχων μαθητών – επιτυχόντων σε ΑΕΙ/ΤΕΙ και ειδικές βραβεύσεις
Λήξη 10ου Πολιτιστικού Φεστιβάλ Παστίδας με Κρητική και νησιώτικη βραδιά με την παρέα του Γιώργου Καλορμάκη.  Η εκδήλωση διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παστίδας και έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ρόδου – Δ.Ο.Π.Α.Ρ.

21:00  - Παλάτι Μεγάλου Μαγίστρου
Γιάννης Ανδρόνογλου / Ελλάδα    
Ρεσιτάλ κιθάρας

Ο Γιάννης Ανδρόνογλου ένας  από τους σημαντικότερους Έλληνες κιθαριστές με διεθνή ακτινοβολία, ο οποίος  έχει χαρακτηριστεί ως «απόλυτος κυρίαρχος της τεχνικής» από τον Ιταλικό Τύπο, θα ερμηνεύσει έργα:Tarrega, Albeniz, Rodrigo, Ginastera
Συνδιοργάνωση Διεθνές Φεστιβάλ Ρόδου & Δήμος Ρόδου – Δ.Ο.Π.Α.Ρ.

Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού - Αθλητισμού , Ελληνική Εθνική Επιτροπή Ουνέσκο και του Ρωσικού Πολιτιστικού και Επιστημονικού Κέντρου στην Αθήνα.
Με την υποστήριξη: ΕΟΤ, Ρόδος 2021/ Υποψήφια Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης
Είσοδος Ελεύθερη

22:00 Μανδράκι – Τρούλος
Βραδιά Αργεντίνικου Τάνγκο από την Ομάδα EL ABRAZO DEL TANGO

Σήμερα 8 Σεπτεμβρίου, 21:00  Παλάτι  Μεγάλου Μαγίστρου
 Το έργο «24 Ελληνικοί Χοροί για το Μουσείο Μπενάκη, ερ. 57» του διάσημου Ρόδιου συνθέτη Φίλιππου Τσαλαχούρη, θα ερμηνευτεί σε μεταγραφή για δύο πιάνα του Διονύση Μπουκουβάλα από  κορυφαίος Έλληνες σολίστ: τον Τίτο Γουβέλη και τον Χαράλαμπο Αγγελόπουλο. Το έργο γράφτηκε έπειτα από παραγγελία του Μουσείου Μπενάκη και του διευθυντή του Αγγέλου Δεληβοριά με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την γέννηση του Νίκου Σκαλκώτα.

Στο Μουσείο Μπενάκη, φυλάσσεται και εκτίθεται το χειρόγραφο του εμβληματικού έργου του Νίκου Σκαλκώτα "36 Ελληνικοί Χοροί".

Η ιδέα του Αγγέλου Δεληβοριά να γραφτεί μια νέα σειρά Ελληνικών Χορών για συμφωνική ορχήστρα έγινε με σεβασμό και ευθύνη αποδεκτή από τον Φίλιππο Τσαλαχούρη που ολοκλήρωσε το έργο το φθινόπωρο του 2006.

Η πρώτη παγκόσμια εκτέλεση έγινε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 17 Ιουλίου 2007 από την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών υπό τη διεύθυνση του Βύρωνα Φιδετζή.   

Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από τον Δήμο Ρόδου-ΔΟΠΑΡ και την εταιρεία συναυλιών ΦΟΡΜΙΓΞ
Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού

Είσοδος Ελεύθερη