Η ελληνοτουρκική ορχήστρα Νέων μάγεψε το κοινό στο κάστρο της Κω

Tο μήνυμα ότι η Μουσική ενώνει Ανθρώπους με διαφορετική Κουλτούρα και δημιουργεί δεσμούς Φιλίας και αρμονικής Συνεργασίας έκανε πράξη, η Ελληνοτουρκική Ορχήστρα Νέων (ΕΤΟΝ) σε Συναυλία της στις 5 Σεπτεμβρίου 2016,  στο κάστρο της Κω . Ήταν μια από τις καλύτερες πολιτιστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν φέτος το καλοκαίρι στο νησί.

Η Ελληνοτουρκική Ορχήστρα Νέων, αποτελούμενη από εξήντα ταλαντούχους Έλληνες και Τούρκους μουσικούς, ηλικίας από 16 ως 28 ετών  ταξίδεψε το κοινό της Κω στα μονοπάτια της κλασικής μουσικής.

Οι  δύο νέοι σολίστ ,που συνέπραξαν με την ΕΤΟΝ, ηΤουρκάλα Şirin Hasanova στη βιόλα και ο Παύλος Σεράσης στο κλαρινέτο ερμήνευσαν μαζί το διπλό κοντσέρτο του Max Bruch για κλαρινέτο, βιόλα και ορχήστρα.

Η μουσική διεύθυνση της συναυλίας  ήταν του γνωστού Τούρκου μαέστρου, Cem Mansur.
 Η Ελληνοτουρκική Ορχήστρα Νέων δημιουργήθηκε από μια ιδέα της Λένης Κονιαλίδη, μιας αφοσιωμένης φιλόμουσου, με τη συνεργασία του Πανεπιστημίου Bilkent της Άγκυρας. Η ορχήστρα δημιουργήθηκε το καλοκαίρι του 2008 και μέχρι σήμερα έχει πραγματοποιήσει δεκάδες συναυλίες σε Ελλάδα και Τουρκία.

Εργα που ερμηνεύτηκαν:
 Carl Maria von Weber
 Oberon Overture
 Max Bruch
 Double Concerto in E minor
 Ludwing van Beethoven
 Symphony No.5 in C minor. op 67