Σήμερα στις 19.30 η κλήρωση του πρωταθλήματος της Basket League

Σε ένα μήνα θα γίνει το πρώτο τζάμπολ του πρωταθλήματος για την αγωνιστική περίοδο 2016-17 κι όμως μέχρι σήμερα κανείς δε γνωρίζει τη 14η ομάδα της κατηγορίας! Οι έξι υποψήφιοι από την Α2 είναι ακόμη …υπό εξέταση κι έτσι απόψε στην κληρωτίδα θα μπουν οι δεκατρείς γνωστές ομάδες και ο «άγνωστος Χ».

Η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί στο Makedonia Palace Hotel στη Θεσσαλονίκη (αίθουσα «Αλέξανδρος») και θα ξεκινήσει στις 19.30’.
Στο πλαίσιο της κλήρωσης, θα γίνουν και οι βραβεύσεις των κορυφαίων της περσινής σεζόν ενώ ειδική τιμητική βράβευση θα απονεμηθεί στον Σούλη Μαρκόπουλο, ρέκορντμαν συμμετοχών στην Α’ Εθνική με 672, για την προσφορά του στο ελληνικό μπάσκετ.

Επίσης, ο ΕΣΑΚΕ θα τιμήσει τη μνήμη του Μάκη Δενδρινού με την προβολή σχετικού βίντεο στην εκδήλωση. Ο «Βούδας» του ελληνικού μπάσκετ «έφυγε» από κοντά μας στις 20 Οκτωβρίου 2015, έχοντας βάλει τη «σφραγίδα» του στην εξέλιξη του αθλήματος τα τελευταία 50 χρόνια και ξεχώρισε για το σπάνιο ήθος του.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την κλήρωση του νέου πρωταθλήματος θα βραβευτούν οι καλύτεροι της Basket League της προηγούμενης σεζόν:
*Βασίλης Σπανούλης: TAGHeuer MVP 2015-16 και μέλος της καλύτερης πεντάδας.
*Δημήτρης Διαμαντίδης:  μέλος της καλύτερης πεντάδας και δημοφιλέστερος παίκτης.
*Οκάρο Γουάιτ: μέλος της καλύτερης πεντάδας και πιο θεαματικός παίκτης.
*Γιώργος Πρίντεζης, Λουκάς Μαυροκεφαλίδης:  μέλη της καλύτερης πεντάδας.
*Δημήτρης Πρίφτης: καλύτερος προπονητής.
*Νικ Καλάθης: καλύτερος αμυντικός.
*Ιωάννης Παπαπέτρου: καλύτερος νέος παίκτης.
*Λεωνίδας Κασελάκης: πιο βελτιωμένος παίκτης.

Επίσης, θα τιμηθούν με το βραβείο ήθους οι ΚΑΕ Ρέθυμνο Cretan Kings, Απόλλωνας Πάτρας Carna, Λαύριο, Κόροιβος, Αρκαδικός και Καβάλα.