Στο εδώλιο εκπαιδευτικός για “πονηρά” μηνύματα σε μαθήτρια

Η υπόθεση ενός 37χρονου εκπαιδευτικού που κατηγορείται για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας θα απασχολήσει στην προσεχή του συνεδρίαση το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου  Πλημμελημάτων.

Η υπόθεση αφορά μηνύματα τα οποία αντάλλαξε ο 37χρονος μέσω σελίδας κοινωνικής δικτύωσης με ανήλικη κοπέλα που το διάστημα εκείνο που φέρεται να τελέστηκε το αδίκημα ήταν και μαθήτριά του, ενώ πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης μετά από καταγγελία που έκανε η μαθήτρια στον διευθυντή του σχολείου.
Τον Φεβρουάριο του 2015 η υπόθεση εκδικάστηκε σε πρώτο βαθμό στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου όπου ο 37χρονος απολογούμενος είχε επισημάνει πως στην τάξη της μαθήτριας έμπαινε μόνο μία φορά την εβδομάδα για μάθημα και πως την όποια επικοινωνία την είχε κόψει γρήγορα. Ο ίδιος είχε τονίσει πως ήδη έχει πληρώσει για αυτή του την βλακώδη πράξη, ενώ και από την πλευρά του συνηγόρου του είχε επισημανθεί πως δεν υπήρξαν ασελγείς προτάσεις από τον 37χρονο.

Την ενοχή του κατηγορουμένου είχε ζητήσει στην αγόρευση της η εισαγγελέας της έδρας κ. Κυριακή Κλιάμπα η οποία και είχε πει χαρακτηριστικά «θλίβομαι όταν υπάρχουν παιδαγωγοί των παιδιών μας από τους οποίους κινδυνεύουν τα ίδια τα παιδιά μας αλλά και εμείς». Η εισαγγελέας είχε κάνει αναφορά στο κατηγορητήριο, από το οποίο ανάγνωσε και ορισμένους διαλόγους που είχε ο 37χρονος με το ανήλικο κορίτσι. Επίσης είχε τονίσει πως από την ακροαματική διαδικασία αποδείχτηκε η αντικειμενική και η ηθική διάσταση του αδικήματος, λέγοντας πως ο 37χρονος γνώριζε την κοπέλα άρα και την ηλικία της, γεγονός που είναι όχι μόνο μεπτό και κατακριτέο αλλά και αποκρουστικό, κυρίως λόγω της ιδιότητας του κατηγορουμένου.

Τελικά το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 37χρονο στον οποίο και επέβαλε ποινή φυλάκισης 3 ετών με αναστολή. Κατά της καταδικαστικής αυτής απόφασης ο 37χρονος άσκησε έφεση η οποία θα εκδικαστεί στις 20 Σεπτεμβρίου στο Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων.