Αίσιο τέλος στην περιπέτεια προπονητή  ο οποίος κατηγορούνταν για υπεξαίρεση

Αθώος κρίθηκε χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου 50χρονος πρώην ποδοσφαιριστής και προπονητής ο οποίος κατηγορούνταν για υπεξαίρεση.

Η υπόθεση αυτή πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης πριν από οχτώ χρόνια, αφού σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο 50χρονος ο οποίος τότε διατηρούσε πρακτορείο τυχερών παιχνιδιών, τον Μάιο του 2008 φέρεται να είχε ιδιοποιηθεί παράνομα το ποσό των 1.400 ευρώ τα οποία ενώ είχε εισπράξει από τα δελτία ιπποδρομιακού στοιχήματος για ιπποδρομίες που είχαν διεξαχθεί και ενώ είχε παρακρατήσει το 6% επί των ποσών που στοιχηματίστηκαν ως νόμιμη προμήθεια και έπρεπε να την καταθέσει στο Ταμείο Ο.Δ.Ι.Ε., δεν το έπραξε.
Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία, και στις 2 Απριλίου 2013 εκδικάστηκε στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου, το οποίο και έκρινε ένοχο τον 50χρονο και τον καταδίκασε ερήμην σε φυλάκιση 5 μηνών με τριετή αναστολή, η οποία με άλλη απόφαση του ίδιου δικαστηρίου (στις 10 Μαρτίου 2013) μετατράπηκε προς 5 ευρώ την ημέρα.

Ωστόσο καθώς η καταδικαστική απόφαση εκκρεμούσε σε βάρος του 50χρονου, στις 17 Ιουνίου 2016 εντοπίστηκε και συνελήφθη στην Αθήνα ως φυγόποινος. Τότε ο συλληφθείς δια του συνηγόρου του κ. Στέλιου Κιουρτζή είχε ασκήσει εκπρόθεσμη έφεση και αίτηση αναστολής και αφέθηκε ελεύθερος.
Η έφεση της υπόθεσης εκδικάστηκε χθες όπου ενώπιον του δικαστηρίου, ο συνήγορος κ. Κιουρτζής υπέβαλε ενστάσεις ακυρότητας λόγω μη νόμιμης – έγκυρης επίδοσης του κλητηρίου θεσπίσματος για το πρωτόδικο δικαστήριο, αλλά και κατά της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου, καθώς και ένσταση ακυρότητας του κλητηρίου θεσπίσματος λόγω έλλειψης σφραγίδας σύνταξης του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου.
Το δικαστήριο έκανε δεκτές τις ενστάσεις και έτσι ο 50χρονος κρίθηκε αθώος.