Αθωώθηκε επιχειρηματίας που ήταν κατηγορούμενος για υπεξαίρεση

Αθώος κρίθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου επιχειρηματίας της περιοχής μας ο οποίος κατηγορούνταν για πλαστογραφία μετά χρήσεως.

Η υπόθεση εκδικάστηκε κανονικά μετά την αντίρρηση που επεσήμανε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου και συνήγορος του κατηγορουμένου κ. Κώστας Σαρρής, αναφορικά με την εφαρμογή του νέου νόμου 4411/2016 σύμφωνα με τον οποίο, δεν εκτελούνται ποινές έως και έξι μήνες φυλάκισης.
Ειδικότερα, εφόσον ο κατηγορούμενος έχει καταδικαστεί σε αυτή την ποινή δεν εκδικάζεται η έφεσή του, και εάν υποπέσει σε άλλο ποινικό αδίκημα και καταδικαστεί τότε προσμετράτε και η ποινή αυτή που δεν έχει εκτελεστεί!
Ο επιχειρηματίας είχε καταδικαστεί πρωτοδίκως σε φυλάκιση 6 μηνών με αναστολή και κατά της απόφασης αυτής είχε ασκήσει έφεση η οποία προσδιορίστηκε να εκδικαστεί χθες.

Ενώπιον λοιπόν του δικαστηρίου ο κ. Σαρρής επεσήμανε μεταξύ άλλων πως η διάταξη αυτή του νέου νόμου προσβάλλει τα ανθρώπινα δικαιώματα και δεν αφήνει τον κατηγορούμενο να υπερασπιστεί τον εαυτό του και να διεκδικήσει την αθωότητα του στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο.
Τις ενστάσεις αυτές του κ. Σαρρή εξέτασε το δικαστήριο, το οποίο και κατά πλειοψηφία αποφάσισε η υπόθεση να εκδικαστεί κανονικά.

Έτσι μετά την ολοκλήρωση της ακροαματικής διαδικασίας ο επιχειρηματίας που κατηγορούνταν ότι είχε πλαστογραφήσει την υπογραφή δημάρχου στην άδεια λειτουργίας του καταστήματος του, κρίθηκε αθώος.
Αξίζει να σημειωθεί πως το θέμα προτίθεται να θέσει ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου κ. Κώστας Σαρρής και στην Ολομέλεια όπου θα παραβρεθεί τις επόμενες ημέρες.