Στο τελευταίο στάδιο η διαδικασία καταβολής των αποζημιώσεων στους πληγέντες επαγγελματίες από τις πλημμύρες της Ρόδου του 2013

Μετά από έντονο ενδιαφέρον του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γ. Χατζημάρκου και τις συνεχείς επαφές του Περιφερειακού Συμπαραστάτη του Πολίτη κ. Φίλιππου Τριομμάτη με τα συναρμόδια Υπουργεία Οικονομικών, Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού και Υποδομών Μεταφορών – Δικτύων, εξειδικεύτηκαν οι διαδικασίες σχετικά με την καταβολή των αποζημιώσεων στους πληγέντες επαγγελματίες πλημμυροπαθείς της Ρόδου από τις καταστροφές του 2013.

Συγκεκριμένα, με το υπ. αρ. ΦΕΚ Β΄1930/29.06.2016 και με μεγάλη χρονική καθυστέρηση τριών ετών περίπου, καθορίστηκαν οι αποζημιώσεις όσων επλήγησαν από τις πλημμύρες του Νοεμβρίου 2013, σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου.

Το ποσό της αποζημίωσης το οποίο είναι ίσο με το 30% της εκτιμηθείσας ζημιάς, πρόκειται να πιστωθεί σε ειδικό λογαριασμό του Υπουργείου περίπου σε 2 μήνες από σήμερα. Η όποια επιπλέον μικρή καθυστέρηση καταβολής οφείλεται στις έκτακτες οικονομικές ανάγκες της χώρας όπως αρμοδίως δηλώθηκε στον κ. Τριομμάτη.

Στην συνέχεια, με ειδική εγκύκλιο η οποία θα σταλεί στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, θα καθοριστεί ο χρόνος που θα δίδεται στους δικαιούχους για να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά (όπως αυτά εξειδικεύονται στο παραπάνω ΦΕΚ), καθώς και ο τρόπος που θα

σταλούν στο Υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να καταβληθούν οι αποζημιώσεις στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

Σε κάθε περίπτωση, ο Περιφερειακός Συμπαραστάτης κ. Φ. Τριομμάτης αλλά και οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου παρακολουθούν στενά την διαδικασία σε κάθε βήμα της, προκειμένου να υπάρχει συνεχείς ενημέρωση των δικαιούχων επαγγελματιών, οι οποίοι ταλαιπωρούνται επί τριετία, αλλά και για να αποφευχθούν περαιτέρω καθυστερήσεις στην διεκπεραίωση της καταβολής αποζημιώσεων στους δικαιούχους πλημμυροπαθείς.