Για τα τρία μεγάλα έργα που θα αλλάξουν την Ρόδο, συζήτησαν ο δημάρχου Ρόδου με τον πρόεδρο του ΤΕΕ

Την συνδρομή του προέδρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος  Γιώργου Στασινού ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στο νησί ζήτησε ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος, για τρία μεγάλα έργα στο νησί: την περιμετρική οδό, τη νέα είσοδο της πόλης και τις χερσαίες εγκαταστάσεις του λιμανιού.

Ο δήμαρχος καλωσόρισε τον πρόεδρο του ΤΕΕ στο γραφείο του στο δημαρχείο όπου τον συνόδεψε ο γενικός γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου Αντώνης Γιαννικουρής και του έθεσε τους προβληματισμούς του για την περαιτέρω πορεία των τριών εμβληματικών έργων για τη Ρόδο.

Ο κ. Χατζηδιάκος ενημέρωσε τον πρόεδρο του ΤΕΕ εκτενώς  για τη μελέτη της περιμετρικής και τη μελέτη της νέας εισόδου της πόλης που θα συνδέσει το αεροδρόμιο με την πόλη, τη λεγόμενη μεσογειακή χάραξη η οποία θα ανακουφίσει τον υφιστάμενο παραλιακό άξονα.

«Οι μελέτες αυτές είναι σε πολύ καλό επίπεδο και η ωρίμανσή τους θα επιτρέψει την ένταξή τους σε κάποιο πρόγραμμα για χρηματοδότηση, αφού εθνικοί πόροι δεν υπάρχουν» τόνισε ο δήμαρχος Ρόδου.

Ο κ. Στασινός αναφέρθηκε στις οικονομικές δυσκολίες αυτής της χρονικής συγκυρίας για τη χώρα και δήλωσε ότι βρίσκεται στη διάθεση του δημάρχου Ρόδου στην κατεύθυνση της ταχύτερης ολοκλήρωσης των μελετών και της ένταξής τους στα απαιτούμενα χρηματοδοτικά προγράμματα.

«Η Ρόδος έχει γερασμένες υποδομές» τόνισε ο δήμαρχος και αναφέρθηκε στις συνεχείς ενέργειες και επαφές του στα συναρμόδια υπουργεία για την επίσπευση των διαδικασιών που απαιτούνται.