Δρυός πεσούσης….

Δρυός πεσούσης πάς ανήρ ξυλεύεται. Που σημαίνει ότι όταν πέσει η βελανιδιά ο καθένας τρέχει να αρπάξει όσα ξύλα μπορεί, για τις ανάγκες του. Και μεταφορικά, κάθε ισχυρό κράτος όταν αποδυναμωθεί όλοι προσπαθούν να επωφεληθούν από το κενό εξουσίας και από την περιουσία του για να οικονομήσουν.

Αυτό ισχύει πολύ περισσότερο,  για δένδρο που δεν είναι βελανιδιά και έχει μαλακό ξύλο ή  κράτος που δεν είναι ισχυρό. Αυτό ακριβώς συμβαίνει σήμερα στην Ελλάδα. Την βρήκαν πεσμένη οι ξυλοκόποι, όχι μόνο από δική της υπαιτιότητα λόγω σαπίλας αλλά και λόγω Ευρωπαϊκής καταιγίδας, οπότε όλοι τρέχουν να αρπάξουν κομμάτια  της πολιτικής εξουσίας και περιουσίας της.

Οι  ξυλοκόποι είναι δύο ειδών. Αυτοί που επώνυμα ξυλεύονται από την πεσμένη Ελλάδα, όπως πχ η τράπεζα  Goldman sachs που την πριόνισε  επί Σημίτη και πήρε τα πρώτα ξύλα,   και μετά όλες οι Ευρωπαϊκές τράπεζες με πρώτες την Τράπεζα της (Ελλάδος;) και την μητρική της, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Επώνυμα επίσης ξυλεύονται  τα ευρωπαϊκά κράτη, με πρώτη τη uber alles Γερμανία.

Στην ίδια κατηγορία ανήκουν και οι γνωστοί και άγνωστοι της λίστας Λαγκάρντ και των υπολοίπων λιστών ή ληστών. Η άλλη κατηγορία  ξυλοκόπων είναι οι μισθωτοί (υπάλληλοι), που ξυλεύουν τις «αγορές». Σ’ αυτή την κατηγορία  ξυλοκόπων, ανήκουν η σφηκοφωλιά των Βρυξελών, όλοι οι μνημονιακοί πρωθυπουργοί της Ελλάδας, οι  Ελληνικές  τράπεζες, οι μνημονιακοί νεοφιλελεύθεροι οικονομολόγοι όπως οι Παπαδήμος, Προβόπουλος, Στουρνάρας κλπ, που την εξύλεψαν ή εξακολουθούν να την ξυλεύουν  για λογαριασμό των αγορών.

Κατά τον Ναπολέοντα Βοναπάρτη: «Όταν μια κυβέρνηση εξαρτάται από τους τραπεζίτες για χρήματα, τότε οι τραπεζίτες και όχι οι ηγέτες της κυβέρνησης ελέγχουν την κατάσταση, αφού το χέρι που δίνει είναι πιο πάνω από το χέρι που παίρνει.
Το χρήμα δεν έχει πατρίδα και οι χρηματοδότες δεν έχουν πατριωτισμό και αξιοπρέπεια. Μοναδικός σκοπός τους είναι το κέρδος». Σ’ αυτήν την  κατηγορία επίσης των ξυλοκόπων υπαλλήλων των αγορών, εντάσσεται ο Ανδρέας Γεωργίου.

Μία  οικονομική διάνοια,  ένας  τραπεζίτης, πρώην υπάλληλος του ΔΝΤ, και πρώην  Πρόεδρος της Ελληνικής στατιστικής υπηρεσίας, που συστάθηκε σαν ανεξάρτητη αρχή τον Αύγουστο του 2010,   δηλαδή τέσσερις μήνες αργότερα από τον Απρίλιο του ίδιου χρόνου, που ο Γιώργος ο Σοσιαλιστής, ανακοίνωσε από το Καστελόριζο ότι μας παραδίδει στα σαγόνια του καρχαρία ΔΝΤ.

Υποτίθεται βέβαια πως εμείς οι «απλοί» άνθρωποι, ή και  «λαϊκιστές», δεν έχομε την ευφυΐα που απαιτείται για να κρίνομε  τις μεγαλοφυείς διάνοιες. Κάποτε όμως όπως τώρα, τα στοιχεία που έχομε  και η κοινή λογική, μας οδηγούν να σκεφτούμε ότι  ο εν λόγω «κύριος» έδρασε εν γνώσει του ή από αμέλεια,  σαν  ξυλοκόπος των αγορών. Αυτή η  μεγαλοφυής οικονομική διάνοια, ο Ανδρέας Γεωργίου,   κρίθηκε ( από ποιούς και για ποιο σκοπό;) σαν ο μοναδικός τραπεζοϋπάλληλος οικονομολόγος που θα μπορούσε να βάλει σε τάξη τα άτακτα στατιστικά της Ελλάδας και να θεμελιώσει την αναξιοπιστία της χώρας. 

Ο Ανδρέας Γεωργίου, υπήρξε ο δούρειος ίππος του ΔΝΤ για την άλωση της Ελληνικής οικονομίας. (Κατά τον 4ο πρόεδρο των ΗΠΑ, James Madison: «Η ιστορία διδάσκει ότι οι πλουτοκράτες χρησιμοποιούν κάθε μορφή εκμετάλλευσης, δολοπλοκίας απάτης και βίας, προκειμένου να διατηρήσουν τον έλεγχο των κυβερνήσεων με το να ελέγχουν το χρήμα και την κυκλοφορία του»).   

Για τον λόγο αυτό ακριβώς τον χρησιμοποίησαν οι πλουτοκράτες. Τοποθετήθηκε το 2010 πρόεδρος της νεοσύστατης «Ανεξάρτητης; «Ελληνικής Στατιστικής υπηρεσίας, επί πρωθυπουργίας του Γιώργου Παπανδρέου. Με την βοήθειά του, νομιμοποιήθηκε στην παγκόσμια συνείδηση η άλωση της καχεκτικής Ελληνικής οικονομίας, (καχεκτικής λόγω προηγούμενης κακοποίησής της από  δεξιούς και σοσιαλιστές κυβερνήτες) και παραδόθηκε  αμαχητί στο ΔΝΤ και τους Ευρωπαίους λύκους, με προβιά προβάτων.

Ο ισχυρισμός θεμελιώνεται στα έργα και τις ημέρες του, όπως μαθαίνομε από το βιογραφικό του. Μελετηρό παιδί άρχισε να σπουδάζει στο καλύτερο σχολείο της Ελλάδας, το  Κολλέγιο Αθηνών, πνευματικό εκτροφείο μελλοντικών εξουσιαστών των Ελλήνων.

Όταν τελείωσε το κολλέγιο επειδή τα Ελληνικά πανεπιστήμια δεν του γέμιζαν το μάτι και προκειμένου να φτιάξει  καριέρα, διάλεξε να συνεχίσει τις σπουδές του σ’ ένα ιδιωτικό (είχε να πληρώσει) Αμερικάνικο κολλέγιο καλό αλλά γενικών κατευθύνσεων. Το ιδιωτικό κολλέγιο Amherst  της Μασαχουσέτης όπου τελείως συμπτωματικά  σπούδασαν και οι δύο από τους τέσσερις,  μνημονιακοί  πρωθυπουργοί της Ελλάδας, Παπανδρέου και Σαμαράς. (παρεμπιπτόντως ο τρίτος μνημονιακός πρωθυπουργός, ο Παπαδήμος, επιβεβαιώνοντας την αδυναμία του ΔΝΤ και της ΕΕ στους τραπεζίτες και όχι τους πολιτικούς, δεν σπούδασε σ’ αυτό το πανεπιστήμιο, αλλά διορίστηκε πρωθυπουργός από τους Ευρωπαίους εταίρους και την Τράπεζα Goldman sachs Ευρώπης,  σαν ένας από τους τρεις σωματοφύλακες της. Κατά την Le monde, οι τρεις σωματοφύλακες ήταν οι Μόντι, Ντράγκι και Παπαδήμος).

Στην συνέχεια ο Γεωργίου, σπούδασε οικονομικά  στο πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν όπου και ανακηρύχτηκε διδάκτορας οικονομικών, χωρίς πάντως το διδακτορικό του να έχει σχέση με την στατιστική, κατά δήλωση  καθηγητών Ελληνικών πανεπιστημίων που υπήρξαν μέλη του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ  επί προεδρίας του.

Όταν τελείωσε τις σπουδές του, το ΔΝΤ άντρο εξαθλίωσης φτωχών λαών υπέρ των αγορών, αντιλήφθηκε την προθυμία του να  υπηρετήσει με αφοσίωση την θρησκεία του ΔΝΤ, δηλαδή το  νεοφιλελευθερισμό, αδιαφορώντας για την ανθρώπινη δυστυχία που θα μπορούσε να προκαλέσει. Προσλήφθηκε από το ΔΝΤ και το υπηρέτησε σαν πιστό στέλεχος για 21 ολόκληρα χρόνια από το 1998 έως το 2010!! Τον Αύγουστο του 2010 τοποθετήθηκε στην νεοσύστατη, κατά την επιθυμία του ΔΝΤ και των Ευρωπαίων, ΕΛΣΤΑΤ  ενώ ήταν ακόμη υπάλληλος του ΔΝΤ, με σκοπό να απαξιώσει την Ελληνική στατιστική υπηρεσία και να δικαιολογήσει τα μνημόνια.

Με την πείρα του από άλλες υπόδουλες χώρες του ΔΝΤ που έδρασε, με   μαεστρία βρήκε τρόπο (τις ΔΕΚΟ) και αύξησε το χρέος της Ελλάδας από 12,7% σε 15,4%,   παρά τις αντίθετες απόψεις των υπολοίπων μελλών του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ, καταξιωμένων καθηγητών Ελληνικών πανεπιστημίων.

Εύλογα λοιπόν διερωτάται ο κάθε πικραμένος Έλληνας. Είναι δυνατόν ένας τέτοιος άνθρωπος, με τέτοιες διασυνδέσεις και μακροχρόνια θητεία, 21 χρόνια, στην εφαρμογή των αντιλαϊκών «αρχών» του ανωφελούς κουνουπιού ΔΝΤ και Αμερικανός νεοφιλελεύθερος μέχρι το μεδούλι του, παρά την Ελληνική του Ιθαγένεια, να εργαστεί για το καλό του Ελληνικού λαού ;  Η απάντηση είναι ΟΧΙ. Το ομολογεί ο ίδιος, με την ιδιότητα του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ, στην ομιλία του «Η στατιστική ως πυλώνας μιας ισχυρότερης Ευρωζώνης»  στο συνέδριο του Economist,    που έγινε στην Αθήνα την 09/12/2010,

Είπε τότε: «Διατηρώντας το ευρώ ζωντανό, θα επανακάμψει και η Ελληνική οικονομία». Στόχος του επομένως ήταν η σωτηρία του ευρώ και ο πλουτισμός των αγορών και όχι η  σωτηρία του Ελληνικού λαού. Για το κακούργημά του αυτό με κατηγορητήριο και στοιχεία από Έλληνες πανεπιστημιακούς οικονομολόγους μέλη της  ΕΛΣΤΑΤ, διώκεται σήμερα από την Ελληνική δικαιοσύνη, μετά από παρεμβάσεις σε δικαστικούς λειτουργούς να μπει στο αρχείο ο ογκώδης φάκελός του.

Αν ήταν αθώος θα επιθυμούσε να δικαστεί το ταχύτερο ώστε να αποδείξει την αθωότητά του. «Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται». Αντίθετα, η ενοχή του επιβεβαιώνεται και από τις αντιδράσεις των συνενόχων του.

Με την παραπομπή του στην ελληνική δικαιοσύνη, ο ίδιος πουλά στην χώρα καταγωγής του τσαμπουκά. Απειλεί την Ελλάδα εκεί που πονά, στην διαπραγμάτευση του χρέους και εκβιάζει την Ευρωπαϊκή ένωση με την αμφισβήτηση της ηθικής της υπόστασης.

Λέει σε συνέντευξή του στους Financial Times από  την δεύτερη πατρίδα του όπου ζει την Αμερική. « Αν κριθώ ένοχος από την Ελληνική δικαιοσύνη,   θα κινδυνεύσει η διαπραγμάτευση για το χρέος και η ηθική ακεραιότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης» Επομένως κάνετε κουμάντο να μη γίνει ή δίκη. Και ω του θαύματος !

Η Ευρώπη επεμβαίνει στην υποτίθεται ανεξάρτητη Ελληνική δικαιοσύνη και ο Έλληνας υπουργός διαμαρτύρεται έντονα, για την επέμβαση, αλλά μάλλον για το θεαθήναι αφού ο Ελληνικός  λαός είναι «ιθαγενής».

Το ΔΝΤ αντιδρά με δήλωση της κυρίας Δρακουλέσκου. Ο φίλος του, πρόεδρος της Στατιστικής υπηρεσίας της Νότιας Αφρικής, (πού τον βρήκε τον άνθρωπο;) δήλωσε ότι αν καταδικαστεί ο Γεωργίου δεν θα μπορούν οι οικονομολόγοι να κάμουν τη δουλειά τους.
Όλοι όσοι έχουν λερώσει την φωλιά τους αναστατώθηκαν και παρεμβαίνουν να μην γίνει η δίκη του Ανδρέα Γεωργίου, η οποία  τελικά πιστεύω ότι δεν θα γίνει κι’ αυτό θα αποτελέσει  συνέχεια της προδοσίας σε βάρος του Ελληνικού λαού και της βαριά πληγωμένης δημοκρατίας.

Εδώ ταιριάζουν τα λόγια του Louis Brandais, δικαστή του ανωτάτου δικαστηρίου των ΗΠΑ: «Σ’ αυτή τη χώρα μπορούμε να έχουμε είτε δημοκρατία είτε μεγάλο πλούτο, συγκεντρωμένο στα χέρια των λίγων. Αλλά δεν μπορούμε να τα έχομε και τα δύο.» Και όταν δεν υπάρχει δημοκρατία οργιάζουν οι δικτατορίες,  οικονομική και πολιτική .

Του Χ. Βουτυράκη
h_voyt@yahoo.gr