Απόπλους σήμερα  για το «Χάλκη 2016»

Συνεχίζονται από σήμερα έως την Κυριακή, οι αγώνες που διοργανώνει για το 2016 ο Αθλητικός Σύλλογος Ιστιοπλόων Ανοικτής Θάλασσας Ρόδου με αυτόν που έχει την ονομασία «ΧΑΛΚΗ 2016» με αρχικό προορισμό τον Πανορμίτη και στη συνέχεια τη Χάλκη, όπου αναμένεται να λάβουν μέρος περίπου 12 σκάφη και πάνω από 70 ιστιοπλόοι.

 Τα συμμετέχοντα σκάφη θα εκκινήσουν από την θαλάσσια περιοχή μπροστά από τις “Κάτω Πέτρες” στη Ρόδο σήμερα και ώρα 16:15 και θα τερματίσουν αργά το απόγευμα της ίδια ημέρας στον Πανορμίτη. Ο ελλιμενισμός των σκαφών το βράδυ της Παρασκευής θα γίνει στην εκεί προβλήτα.

Αύριο θα διεξαχθεί η ιστιοδρομία Πανορμίτης – Χάλκη. Η εκκίνηση της ιστιοδρομίας θα δοθεί το πρωί από την περιοχή του ακρωτηρίου Πάτος και τα σκάφη θα τερματίσουν κοντά στην περιοχή Περιστέρα στης Χάλκης. Η άφιξη των σκαφών στο λιμάνι της Χάλκης προβλέπεται νωρίς το απόγευμα.

Το βράδυ του Σαββάτου θα γίνει απονομή επάθλων και μικρή γιορτή που έχει ετοιμάσει ο Δήμος Χάλκης για την υποδοχή των ιστιοπλόων.
Η εκκίνηση της τελευταίας ιστιοδρομίας Χάλκης – Ρόδου, θα γίνει την Κυριακή από την περιοχή της Καμείρου Σκάλας στις 12:30.

Τα σκάφη αναμένεται να τερματίσουν στη Ρόδο νωρίς το απόγευμα στην περιοχή του Ενυδρείου ενώ θα χαρίσουν όμορφο θέαμα καθ΄ όλη τη διάρκεια του μεσημεριού σε όσους βρεθούν στη δυτική ακτογραμμή του νησιού της Ρόδου, μιας και η πορεία που θα ακολουθήσουν θα είναι κοντινή στις ακτές.

Στο πλαίσιο του αγώνα «ΧΑΛΚΗ 2016», χθες έγινε η καθιερωμένη συγκέντρωση κυβερνητών στο γραφείο του ΑΣΙΑΘΡ στη Μαρίνα Μανδρακίου, όπου δόθηκαν οι οδηγίες πλου και τυχόν διευκρινήσεις στους συμμετέχοντες από την Επιτροπή Αγώνα.