Συγκλονιστικό μήνυμα της Κικής Τσακίρη για την ευθανασία και τη μητρότητα

Με αφορμή την μη υποβοηθούμενη ευθανασία του δημοσιογράφου Αλέξανδρου Βέλλιου, η συμπολίτισσά μας Κική Τσακίρη που παραμένει καθηλωμένη σε αναπηρικό καροτσάκι λόγω της νόσου ALS, δημοσίευσε ένα μήνυμα στο facebook, αναφορικά με την ευθανασία, αλλά και την μητρότητα που συγκλονίζει:

«Φίλοι μου για να εξηγηθώ. Δεν θέλω να πεθάνω τώρα. Οι υποχρεώσεις της μάνας είναι τεράστιες και  φροντίζουν φίλοι, νοσηλευτές και ο κόσμος να αντεπεξέρχομαι στα βασικά, που είναι πάρα πολλά!

Επιδιώκω την θεσμοθέτηση της ευθανασίας για να έχω την αμυδρή ελπίδα να ξεκουραστώ γλυκά στον αιώνιο ύπνο, όταν πρώτον θα με εγκαταλείψει η όρασή μου και δεν θα μπορώ να γράφω με τα μάτια και δεύτερον όταν δεν θα μπορώ να έχω λεφτά για μια στοιχειώδη νοσηλευτική φροντίδα.

 Π.χ. χαράματα πονούσα την κοιλιά μου, χωρίς μηχάνημα πώς να εξηγήσω στον νυχτερινό φροντιστή μου, τι να κάνει; Ιωβ δεν θέλω να καταντήσω. Πληρώνω ανθρώπινα λάθη και δεν τα ρίχνω σε κανέναν Θεό. Οι άνθρωποι δημιουργούν κόλαση και παράδεισο. Είναι θέλημα Θεού, μακριά από μένα!».