Απάντηση της αντιδημάρχου για τα προβλήματα των Αγίων Αποστόλων

Σε απάντησή της προς τον αρχιμανδρίτη κ. Παΐσιο Φαρμακίδη, για τα προβλήματα των Αγίων Αποστόλων, η αντιπρόεδρος Υγείας, Κοινωνικής Πολιτικής και Εθελοντισμού του δήμου Ρόδου κ. Άννα Ζωάννου, αναφέρει τα εξής:

“Πολιτικός δεν είμαι και αυτό το ξέρετε όλοι οι συμπολίτες μας. Δεν θα φοβηθώ λοιπόν και δεν θα διστάσω να απαντήσω και να απαντώ για όσα συκοφαντικά και παραπλανητικά λέγονται και χρησιμοποιούνται εναντίον της δημοτικής Αρχής.

 Ασκώ για 30 χρόνια το λειτούργημα της γιατρού και εξελέγην από τους πρώτους σε ψήφους στο Δημοτικό Συμβούλιο Ρόδου, χωρίς μηχανισμούς και μέσα. Από την θέση της αντιδημάρχου υγείας, εθελοντισμού και κοινωνικής πολιτικής υπηρετώ, με ανιδιοτέλεια, με σεβασμό, με θάρρος, μαχητικότητα και πάνω από όλα με ηθική όσα μου έχουν ανατεθεί. Ασχολούμαστε και αντιμετωπίζουμε καθημερινά χιλιάδες προβλήματα, που όλοι γνωρίζετε και που τόσες φορές έχουν  αναφερθεί και καταγραφεί και που εν πάση περιπτώσει λόγω της φύσεως των θεμάτων που έχουν σχέση με την κοινωνική πρόνοια και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια δεν είναι πρέπον να «διαφημίζονται». ΄

Ετσι καταλαβαίνω εγώ την πολιτική. Διάλογο με τους πολίτες και έργο. Αλλά αν χρειαστεί να υπενθυμίσω σε ορισμένους, ότι διαχειριστήκαμε την προσφυγική κρίση, στηρίζουμε ιατρικά, κοινωνικά  και οικονομικά τις ευπαθείς ομάδες των συμπολιτών μας, ενεργοποιούμε εθελοντικές δράσεις και παράγουμε μέσα από τις δομές και τις υπηρεσίες της κοινωνικής πρόνοιας του Δήμου μας πολύ σημαντικό έργο σε όλους τους τομείς.

Αν κάποιοι αρέσκονται να φωνασκούν και να αυτοδιαφημίζονται «εκ του άμβωνος» ως δεν αρμόζει στη φύση του λειτουργήματος, που υπηρετούν και άλλοι να χρησιμοποιούν ως βήμα για να λένε ό,τι λένε την δύναμη του μέσου, που έχουν στα χέρια τους, απλά και μόνο γιατί στήριξαν και στηρίζουν απερχόμενες καταστάσεις ας κάνουν ό,τι αυτοί νομίζουν ως δίκαιο και ηθικό.

 Δεν θα συμμετέχω και δεν θα απαντώ σε ανούσιες και κακόβουλες αντιπαραθέσεις και ανακρίβειες, για τις οποίες έχουν δοθεί απαντήσεις και εξηγήσεις. Αν χρειαστεί να μάθουν τα πεπραγμένα οι συμπολίτες μας είμαι πρόθυμη με λεπτομέρεια να τα αναφέρω.
 

Είναι λυπηρό, όμως κάποιοι να περιορίζονται μόνο σε πικρόχολα και αήθη σχόλια και να ασκούν μόνο κακόβουλη και άδικη κριτική με στόχο απλά και μόνο να θίγουν την δημοτική αρχή. Αν μη τι άλλο σεβασμός στους θεσμούς.

Οι απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί και οι υβριστικές επιθέσεις αυτές ευτελίζουν τους θεσμούς και την ίδια την Δημοκρατία. Προσωπικά έχω επισκεφθεί πολλούς δήμους και πόλεις δεν έχω δει τέτοιου είδους επιθέσεις, τις οποίες και εγώ η ίδια  έχω δεχθεί, αλλά δεν φοβάμαι κανένα, γιατί δεν τους έχω ανάγκη και δεν έχω εξαρτήσεις και συμφέροντα. Είναι σημαντικό ότι έχω το επάγγελμά μου και βέβαια όπως με ξέρουν οι συμπολίτες μας θα υπηρετήσω αποτελεσματικά και με τον καλύτερο τρόπο τον Δήμο Ρόδου από την θέση, που οι ίδιοι μου έδωσαν για να τους ανταποδώσω, όσα μου έχουν ανταποδώσει επαγγελματικά και προσωπικά.                                                   

Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΥΓΕΙΑΣ, ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ και
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
 ΑΝΝΑ ΖΩΑΝΝΟΥ”