Παράλληλη έναρξη των πρωταθλημάτων παίδων και κορασίδων στα Δωδεκάνησα

Το πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου θα ξεκινήσουν τα νέα πρωταθλήματα παίδων και κορασίδων Δωδεκανήσου (15-16/10) ενώ θ’ ακολουθήσουν οι νεανίδες στις 22-23 του μήνα.

Η κλήρωση των αγώνων θα γίνει στις 20/9/2016, ημέρα Τρίτη και ώρα 14:00 στα γραφεία της Τ.Ε. ΕΟΚ Δωδ/σου (Κλειστό Γυμναστήριο Ρόδου), παρουσία εκπροσώπων των σωματείων.
Τελευταία ημέρα παραλαβής των δηλώσεων συμμετοχής ορίζεται η 20/9/2016, ημέρα Τρίτη και μέχρι ώρα 12:00.

ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ
ΝΕΑΝΙΔΕΣ: Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε δύο (2) ομίλους, ένα Νοτίου κι ένα Βορείου συγκροτήματος, και σε δύο (2) γύρους και στο τέλος θα καταρτισθεί βαθμολογία. Οι πρώτες δύο ομάδες της τελικής βαθμολογίας της κανονικής περιόδου σε κάθε όμιλο θα συμμετάσχουν στην  τελική φάση (Final Four) που θα γίνει σε κλειστό Γυμναστήριο που θα ορίσει η Τ.Ε. Τα ζεύγη των ημιτελικών ορίζονται ως εξής Α1-Β2 και Β1-Α2.

ΠΑΙΔΕΣ: Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε δύο (2) φάσεις ως εξής:
Α) Α’ φάση – Κανονική περίοδος: Οι ομάδες θα αγωνισθούν σε δύο (2) ομίλους, ένα  (1) Νοτίου κι ένα (1) Βορείου συγκροτήματος. Στον όμιλο του Βορείου συγκροτήματος θα συμμετέχει και η ομάδα του ΑΟ ΣΥΜΗΣ. Σε κάθε όμιλο οι ομάδες θ’ αγωνισθούν μεταξύ τους σε δύο γύρους και στο τέλος θα καταρτισθεί βαθμολογία του κάθε ομίλου.

Β) Β’ φάση – Final Four: Η Β’ φάση θα είναι Final Four και θα διεξαχθεί σε κλειστό γυμναστήριο που θα ορίσει η ΤΕ. Σ’ αυτή θα λάβουν μέρος οι ομάδες που θα καταλάβουν την 1η και 2η θέση της βαθμολογίας των ομίλων. Τα ζεύγη των ημιτελικών θα είναι Α1-Β2 και Β1-Α2 και πρωταθλήτρια ομάδα θα ανακηρυχτεί η νικήτρια του τελικού.

ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ: Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε δύο ομίλους, ένα Νοτίου και ένα Βορείου συγκροτήματος. Οι ομάδες θ’ αγωνισθούν μεταξύ τους δύο φορές (δύο γύροι) σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα καταρτισθεί. Οι δύο πρώτες ομάδες της τελικής βαθμολογίας της κανονικής περιόδου σε κάθε όμιλο θα συμμετάσχουν στην τελική φάση (Final Four) που θα γίνει σε κλειστό γυμναστήριο που θα ορίσει η ΤΕ. Τα ζεύγη των ημιτελικών ορίζονται ως εξής: Α1-Β2 και Β1-Α2. Οι νικήτριες των δύο ημιτελικών αγώνων θα αγωνισθούν στον τελικό για την ανάδειξη του Πρωταθλητή, οι δε ηττημένες των δύο ημιτελικών στο μικρό τελικό.

ΑΘΛΗΤΕΣ -ΤΡΙΕΣ ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΟΙ -ΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Στο πρωτάθλημα ΝΕΑΝΙΔΩΝ μπορούν να πάρουν μέρος αθλήτριες που γεννήθηκαν τα έτη 1999, 2000 και τέσσερις (4) αθλήτριες του 2001 και νεότερες και πληρούν τις προϋποθέσεις του ισχύοντος Αθλητικού Νόμου και του άρθρου 36 των  Κανονισμών της ΕΟΚ.

Στο πρωτάθλημα ΠΑΙΔΩΝ μπορούν να πάρουν μέρος αθλητές που γεννήθηκαν το έτος 2001 και νεότεροι  και πληρούν τις προϋποθέσεις του ισχύοντος Αθλητικού Νόμου και του άρθρου 36 των Κανονισμών της ΕΟΚ. Δε θα γίνεται δεκτή στους αγώνες συμμετοχή αθλητή χωρίς δελτίο της ΕΟΚ.
Στο πρωτάθλημα ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ μπορούν να πάρουν μέρος αθλήτριες που γεννήθηκαν το έτος 2001 και νεότερες και πληρούν τις προϋποθέσεις του ισχύοντος Αθλητικού Νόμου και του άρθρου 36 των Κανονισμών της ΕΟΚ.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΟΡΟΙ
α) Τα έξοδα μετακίνησης, διαμονής και διατροφής των ομάδων καλύπτονται από τα σωματεία.
β) Τα έξοδα διαιτησίας, που είναι για κάθε διαιτητή 10 ευρώ, τα έξοδα κριτών, που είναι για κάθε κριτή 8 ευρώ, καθώς και τα έξοδα οδικών μετακινήσεων διαιτητών – κριτών που ανέρχονται σε 0,20 ευρώ ανά χιλιόμετρο, καλύπτονται από τα σωματεία.

ΙΑΤΡΟΣ ΑΓΩΝΑ
Τα γηπεδούχα σωματεία υποχρεούνται να εξασφαλίζουν σε κάθε αγώνα την παρουσία ΙΑΤΡΟΥ, που θα παρουσιάζεται στη Γραμματεία και θα υπογράφει στο Φ.Α.
Σε διαφορετική περίπτωση οι διαιτητές δε θα ξεκινούν τον αγώνα και μετά από 15 λεπτά από την προγραμματισμένη έναρξη του αγώνα θα κλείνουν το Φ.Α. και τα γηπεδούχα σωματεία θα μηδενίζονται.