Με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών συναντήθηκε στην Διάσκεψη της Ρόδου ο Χ. Κόκκινος

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος μετά την πρωινή συνεδρίαση του Εποπτικού Συμβουλίου της ΕΝ.Π.Ε. και την επιστροφή του το βράδυ της 7.9.16 στη Ρόδο, πραγματοποίησε τις παρακάτω δραστηριότητες:

Παρέστη στην τελετή λήξης του 10ου Φεστιβάλ Πολιτιστικού Συλλόγου Παστίδας «ΚΑΜΑΡΙ» την Τετάρτη 7.9.2016 το βράδυ που διήρκεσαν μία (1) εβδομάδα. Η τελευταία βραδιά ήταν αφιερωμένη σε βράβευσης αριστευσάντων μαθητών και εισαχθέντων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

 

 

Ο κ. Χ. Κόκκινος στο χαιρετισμό του συνεχάρη τον πρόεδρο και το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου «ΚΑΜΑΡΙ» Παστίδας και τον πρόεδρο και τα μέλη του Δημοτικού Διαμερίσματος Παστίδας για τη διοργάνωση της εκδήλωσης που αναγνωρίζει και ενθαρρύνει συγχρόνως τις προσπάθειες της μαθητιώσας νεολαίας.

Την προσπάθειά τους στήριξαν οι εκπαιδευτικοί και το οικογενειακό τους περιβάλλον το οποίο μοιράζεται σήμερα τη χαρά τους.

Ευχήθηκε η οργανωμένη Πολιτεία να συνδράμει ουσιαστικά στην προσπάθεια των παιδιών μας και να στηρίξει τη δίψα για μάθηση που έχουν. Η Παιδεία πρέπει να αποτελεί εθνική προτεραιότητα και επιβάλλεται να είμαστε κοντά στους νέους μας που αποτελούν το μέλλον του τόπου.

Στη συνέχεια ο κ. Χ. Κόκκινος μετέβη στη Μονή Παναγιάς Τσαμπίκας, όπουμαζί με το πλήθος προσκυνητών συμμετείχε στις θρησκευτικές και πνευματικές εκδηλώσεις.

 

 

Στις 8.9.16 το απόγευμα συμμετείχε στην υποδοχή των υπουργών εξωτερικών (από Ευρώπη, Ασία και Αφρική) που συμμετέχουν στη «Διάσκεψη για την Ασφάλεια και τη Σταθερότητα» που διοργανώνεται στη Ρόδο, ενώ τη δεύτερη μέρα της συνδιάσκεψης στις 9.9.16 είχε συνάντηση με τον υπουργό εξωτερικών της χώρας μας κ. Κοτζιά και παρακολούθησε τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε και στην οποία αναφέρθηκε στα αποτελέσματα της διάσκεψης.

Τη διάσκεψη διοργάνωσε το υπουργείο Εξωτερικών με τη συμμετοχή υπουργών Εξωτερικών και υψηλών αξιωματούχων ευρωπαϊκών και αραβικών κρατών.

Τα θέματα που εξετάστηκαν στη «Διάσκεψη για την Ασφάλεια και τη Σταθερότητα» αφορούν τις περιφερειακές προκλήσεις για την ασφάλεια της ευρύτερης περιοχής της ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, τις συνέργειες και τις πρωτοβουλίες, στον πολιτικό, οικονομικό και πολιτιστικό τομέα, που μπορούν να αναληφθούν για να σταθεροποιηθεί η περιοχή.

Τέλος, στις 8.8.16 το βράδυ συναντήθηκε στα γραφεία της Π.Ν.Αι. με τον πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (Τ.Ε.Ε.) που επισκέφθηκε τη Ρόδο και είχε συναντήσεις με φορείς του νησιού. Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν το επάγγελμα των μηχανικών, τη βραδύτητα υλοποίησης των έργων στη χώρα μας (μετά την εφαρμογή και του νέου θεσμικού πλαισίου) και την πορεία του Ε.Σ.Π.Α. 2014 - 2020.