Απάντηση της ΚΑΪΡ σε διαμαρτυρίες παραγωγών

Απάντηση στις διαμαρτυρίες των σταφυλοπαραγωγών των Φανών δίνει μέσω του γεωπόνου κ. Σάββα Λουλούς η ΚΑΪΡ, αναφορικά με το ωράριο συλλογής των σταφυλιών.

 Όπως εξήγησε ο κ. Λουλούς μιλώντας στη «Ροδιακή», το πρόγραμμα των οχημάτων που συλλέγουν από τα χωράφια των παραγωγών τον καρπό, βγαίνει πάντοτε σε συνεργασία με τους κατά τόπους συνεταιρισμούς κάθε εβδομάδα. Μάλιστα επισημαίνει ότι τα οχήματα ουσιαστικά ενοικιάζονται από τους ίδιους τους παραγωγούς, μέσω των συνεταιρισμών, οπότε το παραπάνω ζήτημα δεν αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα της ΚΑΪΡ.

 Επιπλέον ο κ. Λουλούς εξηγεί ότι πράγματι τις τελευταίες ημέρες δεν γινόταν συστηματική παραλαβή και σε καθημερινή βάση, καθώς το εργοστάσιο ήταν κλειστό, λόγω της σημαντικής πτώσης της παραγωγής, αφού ο τρύγος βρίσκεται στα τελειώματά του. Και πάλι όμως όταν ενημερώνονται ότι υπάρχει παραγωγή στα τελάρα έτοιμη να προωθηθεί στην εταιρεία, τότε το εργοστάσιο ανοίγει κατόπιν συνεννόησης ώστε να γίνει η παραλαβή και να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στους ιδιοκτήτες των αμπελώνων.

Τέλος ο Σάββας Λουλούς δεν παραλείπει να επισημάνει ότι και η ΚΑΪΡ ως εταιρεία που λειτουργεί σε συνθήκες ελεύθερης αγοράς και έχει ανταγωνισμό, θα πρέπει να προσαρμόζεται στα οικονομικά δεδομένα, παρ’ όλο που έχει ως πρώτη προτεραιότητα την υποστήριξη των ντόπιων παραγωγών.