Έλεγχοι της Περιφέρειας  για παράνομες εργασίες

Ελέγχους σε περιοχές του νησιού της Ρόδου πραγματοποίησε χτες κλιμάκιο της διεύθυνσης βιομηχανίας Δωδεκανήσου μετά από καταγγελίες για εργασίες που εκτελούνταν παράνομα.

 

Οι έλεγχοι εστιάστηκαν σε ξενοδοχειακές μονάδες, οικοδομές και επιχειρήσεις και αφορούσαν ηλεκτρολογικές εργασίες από άτομα τα οποία δεν είχαν την απαραίτητη άδεια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι λόγω της πληθώρας των περιπτώσεων που καταγγέλθηκαν στο αρμόδιο τμήμα της περιφέρειας, το κλιμάκιο θα πραγματοποιήσει ελέγχους ακόμα και το Σαββατοκύριακο.

Παρά την υποστελέχωση που υπάρχει η υπηρεσία θα συνεχίσει το έργο της ακόμα και σε ημέρες αργιών καθώς το φαινόμενο φαίνεται ότι έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις.

Η περιφερειακή αρχή έχει θέσει ως στόχο να παταχθεί το φαινόμενο της παράνομης άσκησης εργασιών σε βάρος των επαγγελματιών που διαθέτουν άδεια η οποία καλλιεργεί τον αθέμιτο ανταγωνισμό.

Όπως είναι γνωστό τα πρόστιμα που επιβάλλονται σε αυτές τις περιπτώσεις είναι τσουχτερά τόσο στα άτομα τα οποία πραγματοποιούν τις εργασίες όσο και σε εκείνους που τα απασχολούν.

Οι αυτοψίες από τη διεύθυνση βιομηχανίας θα συνεχιστούν και την επόμενη εβδομάδα

Όπως έγραψε προ ημερών η «Ρ» η διεύθυνση βιομηχανίας της περιφέρειας νοτίου Αιγαίου επέβαλε τσουχτερό πρόστιμο σε άτομο που εκτελούσε ηλεκτρολογικές εργασίες σε οικοδομή χωρίς άδεια, καθώς επίσης και στον ιδιοκτήτη της που τον απασχολούσε.

Ο σύλλογος ηλεκτρολόγων της περιοχής, προχώρησε σε καταγγελία στην αρμόδια διεύθυνση της περιφέρειας την οποία ενημέρωσε σχετικά καταβάλλοντας και το ανάλογο παράβολο.

Στη συνέχει η υπηρεσία διενήργησε έλεγχο στην οικοδομή, βεβαίωσε την παράβαση και χτες επέβαλε πρόστιμο ύψους 3.000 ευρώ τόσο στον ιδιοκτήτη της όσο και στο άτομο που εργαζόταν ως ηλεκτρολόγος.