Βάση διαλόγου για την Αγίων Αναργύρων;

Μετά από μια εξάμηνη αναμονή και ύστερα από αρκετές προσπάθειες, για να λάβω εν τέλει, αφενός ουσιαστικά την αρνητική απάντηση για το θέμα της ασφαλτόστρωσης και αφετέρου την παράλογη, χωρίς συνημμένη μελέτη πρόταση για μονοδρόμηση της οδού Αγίων Αναργύρων στο αρχικό της κομμάτι, αποτέλεσε όαση λογικής και ενσυναίσθησης του προβλήματος των κατοίκων, η εισήγηση του Προέδρου κ. Γιώργου Κακούλη επί του θέματος στη συνεδρίαση της ΕΠΖ (Επιτροπής Ποιότητας Ζωής) που έγινε την περασμένη Τετάρτη.

Ιδιαίτερα μάλιστα, μετά την κατά πλειοψηφία απόφαση της Δημοτικής Κοινότητας που είχε παρθεί τον Ιούλη, να εφαρμοστεί δοκιμαστικά (!) η περαιτέρω υποβάθμιση της γειτονιάς μας, παρ’ όλες τις εξηγήσεις και ενστάσεις που είχα καταθέσει τότε σε περίπτωση εφαρμογής μιας τέτοιας πρότασης.

 Ο κ. Κακούλης όπως είπε, επισκεπτόμενος ο ίδιος τη γειτονιά, διαπίστωσε ότι ένας τέτοιος γύρος μέσα από τα στενά δρομάκια όχι μόνο δε θα έλυνε το πρόβλημα αλλά οι κάτοικοι και οι εξυπηρετούμενοι θα υποχρεώνονταν να ταλαιπωρηθούν ακόμα περισσότερο, αφού έτσι θα αποκόπτονταν πλήρως από την πρόσβαση στα σπίτια τους.

Μέσα σε αυτούς να προσθέσουμε και το Απόσπασμα Αεροπορίας (ΚΕΔΑ).
Ο Πρόεδρος και τα μέλη της Επιτροπής έδειξαν κάθε καλή διάθεση ώστε το θέμα να διευθετηθεί προσωρινά, με τη ρητή απαγόρευση της στάθμευσης αυτοκινήτων (γεγονός βέβαια που ήδη ισχύει αλλά δυστυχώς δεν τηρείται).

Η κ. Μ. Καραγιάννη ζήτησε από την Υπηρεσία να έρθει με μελέτη, με συγκεκριμένη πρόταση, που θα λαμβάνει υπόψη τις ώρες αιχμής του προβλήματος, χωρίς να ζημιώνει τους μόνιμους κατοίκους.

Προφανώς βέβαια τα προβλήματα και η υποβάθμιση της συνοικίας συνεχίζουν να υφίστανται, αλλά ο Πρόεδρος της ΕΠΖ και τα μέλη της έδειξαν ένα διαφορετικό πρόσωπο απ’ αυτό που μέχρι τώρα παρουσιαζόταν από υπηρεσιακούς και αιρετούς και ελπίζουμε ότι θα αποτελέσει βάση διαλόγου, από τη μία για την ενδεχόμενη διάνοιξη του πεζόδρομου που έχει καταντήσει πάρκινγκ αυτοκινήτων και στέκι περιθωριακών, ώστε να λύσουμε το πρόβλημα της κυκλοφοριακής συμφόρησης και βάση διαλόγου από την άλλη και για την άμεση ασφαλτόστρωση, η οποία αν χρειαστεί να περιμένει την αναζήτηση των προ 20ετίας αρχείων των μελετών για τα Μαράσια, όπως μας δηλώθηκε εγγράφως από την Υπηρεσία, ο δρόμος θα παραμείνει για πάντα αγώνας ανωμάλου δρόμου…

Κουμεντή Κατερίνα
Τοπική Σύμβουλος
ΔΚ Ρόδου
Δασκάλα