Αγώνας δρόμου στο δήμο Ρόδου

Αγώνας δρόμου περιμένει το Δήμο της Ρόδου από τον Οκτώβριο και μετά καθώς πλησιάζουμε στο τέλος του έτους και θα πρέπει να κλείσει εκκρεμότητες αλλά να «τρέξει» και πολλές διαδικασίες για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία της επόμενης χρονιάς.

Καταρχήν, η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, η πρώτη μετά την Αυγουστιάτικη…ανάπαυλα, θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου και όχι στις 16 του μηνός, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί, επειδή περιμένουν εισηγήσεις από διάφορες Διευθύνσεις.

Η επικείμενη συνεδρίαση, πάντως, αναμένεται ότι θα έχει διαδικαστικό χαρακτήρα, τουλάχιστον όσο αφορά στην ημερήσια διάταξη, αφού θα πρέπει να εγκριθούν διάφορα τρέχοντα θέματα που έχουν συγκεντρωθεί κατά την προηγούμενη περίοδο.

Μπορεί, λοιπόν, η επικείμενη συνεδρίαση να αναμένεται… “χαλαρή” (σ.σ. αν και κανείς ποτέ δεν ξέρει!), ωστόσο από τον άλλο μήνα το δ.σ. θα…ανασκουμπωθεί και, μάλιστα, οι πληροφορίες λένε ότι το όργανο θα συνεδριάζει κάθε είκοσι ημέρες.

Και αυτό γιατί στην «ατζέντα» για το φθινόπωρο είναι η έγκριση του προϋπολογισμού και του Τεχνικού Προγράμματος, επίσης θα πρέπει να «τρέξουν» για να προλάβουν τις διαδικασίες του ΕΣΠΑ, να κλείσουν εκκρεμότητες κτλ.

Σημαντικό θέμα είναι, επίσης, η προκήρυξη εκ νέου του διαγωνισμού για ανάθεση μέρους του έργου της καθαριότητας σε ιδιώτη, μετά την «αστοχία» που υπήρξε την πρώτη φορά. Ήδη, έχει λάβει μία καταρχήν απόφαση η Οικονομική Επιτροπή, ωστόσο στο Δήμο βρίσκονται εν αναμονή του νέου τρόπου προκήρυξης των διαγωνισμών αυτών που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση. Πάντως, στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η προκήρυξη να βγει «στον αέρα» το συντομότερο δυνατόν και βάσει όλων των προβλεπομένων ώστε να υπάρξει ανάδοχος με τις αρχές της νέας σεζόν το 2017 για να μην αντιμετωπίσει το νησί τα προβλήματα που είχε φέτος.