Επαναφέρονται οι ομάδες Α’ και Β’ στο πρωτάθλημα παμπαίδων

Η Τοπική Επιτροπή αποφάσισε να επαναφέρει στο πρωτάθλημα παμπαίδων τις ομάδες Α’ και Β’ (ακόμη και Γ’ σε κάποιες περιπτώσεις), επιτρέποντας έτσι στα σωματεία να χρησιμοποιήσουν όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά από τις ακαδημίες τους.

Ωστόσο, θα πρέπει να γίνει συνεπής προσπάθεια για να αποφευχθεί το φαινόμενο χρησιμοποίησης του ίδιου αθλητή και στις δύο ομάδες, όπως έχει συμβεί στο παρελθόν.
Τα κύρια άρθρα της προκήρυξης:

ΑΡΘΡΟ 1ο: ΟΜΑΔΕΣ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Στο πρωτάθλημα Παμπαίδων, περιόδου 2016-2017, δικαιούνται συμμετοχής τα σωματεία που ανήκουν στη δύναμη της Τοπικής Επιτροπής Δωδεκανήσου και διατηρούν ανάλογα τμήματα.
Κάθε σωματείο μπορεί να πάρει μέρος με δύο ομάδες αλλά οι αθλητές της μιας ομάδας δε θα μπορούν ν’ αγωνίζονται στην άλλη ομάδα.
Η Τ.Ε. επισημαίνει ότι τα σωματεία οφείλουν να καλλιεργούν τα τμήματα υποδομών (μίνι και σούπερ μίνι).

ΑΡΘΡΟ 2ο: ΧΡΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ
Το πρωτάθλημα θ’ αρχίσει στις 29-30/10/2016, ημέρα Σάββατο ή Κυριακή.

Η κλήρωση των αγώνων θα γίνει στις 20/9/2016, ημέρα Τρίτη και ώρα 14:00 στα γραφεία της Τ.Ε. ΕΟΚ Δωδ/σου (Κλειστό Γυμναστήριο Ρόδου), παρουσία εκπροσώπων των σωματείων.
Τελευταία ημέρα παραλαβής των δηλώσεων συμμετοχής ορίζεται η 20/9/2016, ημέρα Τρίτη και μέχρι ώρα 12:00.

Στη δήλωση συμμετοχής οι ομάδες είναι υποχρεωμένες να δηλώσουν δύο (2) γήπεδα που θα χρησιμοποιούν σαν έδρα.

Σε περίπτωση που δε δηλωθεί δεύτερο γήπεδο, η ΤΕ ΕΟΚ διατηρεί το δικαίωμα, σε περίπτωση προβλήματος του ενός γηπέδου, να ορίσει αγώνα του σωματείου σε άλλο γήπεδο με σκοπό την ομαλή και έγκαιρη διεξαγωγή του πρωταθλήματος.
Επίσης, δύο εμφανίσεις, μία ανοικτού χρώματος που θα χρησιμοποιείται στους εντός έδρας αγώνες και μία σκούρου χρώματος που θα χρησιμοποιείται στους εκτός έδρας.

Οι ομάδες να φροντίσουν ώστε τα γήπεδα αγώνων να έχουν τις νέες διαγραμμίσεις.
ΑΡΘΡΟ 3ο: ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ
Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε δύο (2) φάσεις ως εξής:
Α) Α’ φάση – Κανονική περίοδος: Οι ομάδες θ’ αγωνισθούν σε δύο (2) ομίλους, ένα (1) Νοτίου (Α) κι ένα (1) Βορείου συγκροτήματος (Β). Σε κάθε όμιλο οι ομάδες θα αγωνισθούν μεταξύ τους σε δύο γύρους και στο τέλος θα καταρτισθεί βαθμολογία του κάθε ομίλου.

Β) Β’ φάση – Final Four: Η Β’ φάση θα είναι Final Four και θα διεξαχθεί σε κλειστό γυμναστήριο που θα ορίσει η Τ.Ε. και θα λάβουν μέρος η πρώτη και η δεύτερη  ομάδα της  βαθμολογίας του Νοτίου συγκροτήματος και οι ομάδες που θα καταλάβουν την 1η  και 2η  θέση του ομίλου του Βορείου συγκροτήματος. Τα ζεύγη των ημιτελικών θα είναι Α1-Β2 και Β1-Α2.

Οι πρώτες δύο ομάδες των ομίλων Α και Β, σε περίπτωση που ανήκουν στο ίδιο σωματείο, τη θέση της δεύτερης θα την πάρει η αμέσως επόμενη ομάδα της βαθμολογίας.
Πρωταθλήτρια ομάδα Δωδεκανήσου θ’ ανακηρυχτεί η νικήτρια του τελικού.

ΑΡΘΡΟ 5ο: ΑΘΛΗΤΕΣ ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Στο πρωτάθλημα μπορούν να πάρουν μέρος αθλητές που γεννήθηκαν το έτος 2002 και νεότεροι και πληρούν τις προϋποθέσεις του ισχύοντος Αθλητικού Νόμου και του άρθρου 36 των Κανονισμών της ΕΟΚ.

Δε θα γίνεται δεκτή σε αγώνες συμμετοχή αθλητή χωρίς δελτίο της ΕΟΚ.
Κάθε σωματείο δικαιούται να παρατάσσει σε κάθε αγώνα δώδεκα (12) αθλητές.

ΑΡΘΡΟ 10ο: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΟΡΟΙ
α) Τα έξοδα μετακίνησης διαμονής και διατροφής των ομάδων καλύπτονται από τα ίδια τα σωματεία.

β) Τα έξοδα διαιτησίας και κριτών, που είναι για κάθε διαιτητή 10 ευρώ και για κάθε κριτή 8 ευρώ, καθώς και έξοδα οδικών μετακινήσεων διαιτητών – κριτών, που ανέρχονται στο ποσό των 0,20 ευρώ ανά χιλιόμετρο, καλύπτονται από τα σωματεία.

ΑΡΘΡΟ 11ο: ΙΑΤΡΟΣ ΑΓΩΝΑ
Τα γηπεδούχα σωματεία υποχρεούνται να εξασφαλίζουν σε κάθε αγώνα την παρουσία ΙΑΤΡΟΥ, που θα παρουσιάζεται στη Γραμματεία και θα υπογράφει στο Φ.Α.
Σε διαφορετική περίπτωση, οι διαιτητές δε θα ξεκινούν τον αγώνα και μετά από 15 λεπτά από την προγραμματισμένη έναρξη του αγώνα, θα κλείνουν το Φ.Α. και το γηπεδούχο σωματείο θα μηδενίζεται.