Τέλος Οκτωβρίου και οι παγκορασίδες

Μπορεί την περσινή σεζόν το πρωτάθλημα παγκορασίδων να ξεκίνησε στα μέσα Δεκεμβρίου, όμως το φετινό τζάμπολ θα δοθεί πολύ νωρίτερα και συγκεκριμένα στο τέλος Οκτωβρίου (29-30/10).

Η προκήρυξη του πρωταθλήματος αναφέρει στα βασικά της σημεία:
ΑΡΘΡΟ 1ο: ΟΜΑΔΕΣ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Στο πρωτάθλημα Παγκορασίδων, περιόδου 2016-2017, δικαιούνται συμμετοχής τα σωματεία που ανήκουν στη δύναμη της Τοπικής Επιτροπής Δωδεκανήσου και διατηρούν ανάλογα τμήματα.
Η Τ.Ε. ενημερώνει τα σωματεία ότι οφείλουν να καλλιεργούν τα τμήματα υποδομών.

ΑΡΘΡΟ 2ο: ΧΡΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ
Το πρωτάθλημα θ’ αρχίσει στις 29-30/10/2016, ημέρα Σάββατο ή Κυριακή.
Η κλήρωση των αγώνων θα γίνει στις 20/9/2016, ημέρα Τρίτη και ώρα 14:00 στα γραφεία της ΤΕ ΕΟΚ Δωδ/σου (Κλειστό Γυμναστήριο Ρόδου), παρουσία εκπροσώπων των σωματείων.
Τελευταία ημέρα παραλαβής των δηλώσεων συμμετοχής ορίζεται η 20/9/2016, ημέρα Τρίτη και μέχρι ώρα 12:00.

Στη δήλωση συμμετοχής, οι ομάδες είναι υποχρεωμένες να δηλώσουν δύο εμφανίσεις, μία ανοικτού χρώματος που θα χρησιμοποιείται στους εντός έδρας αγώνες και μία σκούρου χρώματος που θα χρησιμοποιείται στους εκτός έδρας.

Οι ομάδες να φροντίσουν ώστε τα γήπεδα αγώνων να έχουν τις νέες διαγραμμίσεις.

ΑΡΘΡΟ 3ο: ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤOΣ
Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε δύο ομίλους, ένα Νοτίου κι ένα Βορείου συγκροτήματος. Οι ομάδες θ’ αγωνισθούν μεταξύ τους δύο φορές (δύο γύροι), σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα καταρτισθεί. Οι δύο πρώτες ομάδες της τελικής βαθμολογίας της κανονικής περιόδου σε κάθε όμιλο θα συμμετάσχουν στην τελική φάση (Final Four) που θα γίνει σε κλειστό Γυμναστήριο που θα ορίσει η Τ.Ε.

Τα ζεύγη των ημιτελικών ορίζονται ως εξής: Α1-Β2 και Β1-Α2.
Οι νικήτριες των δύο ημιτελικών αγώνων θ’ αγωνισθούν στον τελικό για την ανάδειξη του Πρωταθλητή, οι δε ηττημένες των δύο ημιτελικών στο μικρό τελικό.

ΑΡΘΡΟ 5ο: ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Στο πρωτάθλημα μπορούν να πάρουν μέρος αθλήτριες που γεννήθηκαν το έτος 2002 και νεότερες και πληρούν τις προϋποθέσεις του ισχύοντος Αθλητικού Νόμου και του άρθρου 36 των Κανονισμών της ΕΟΚ.

ΑΡΘΡΟ 10ο: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΟΡΟΙ
α) Τα έξοδα μετακίνησης, διαμονής και διατροφής των ομάδων καλύπτονται από τα σωματεία.
β) Τα έξοδα διαιτησίας, που είναι για κάθε διαιτητή 10 ευρώ, τα έξοδα κριτών, που είναι για κάθε κριτή 8 ευρώ, καθώς και τα έξοδα των οδικών μετακινήσεων διαιτητών – κριτών, που ανέρχονται στο ποσό των 0,20 ευρώ ανά χιλιόμετρο, καλύπτονται από τα σωματεία.

ΑΡΘΡΟ 11ο: ΙΑΤΡΟΣ ΑΓΩΝΑ
Τα γηπεδούχα σωματεία υποχρεούνται να εξασφαλίζουν σε κάθε αγώνα την παρουσία ΙΑΤΡΟΥ, που θα παρουσιάζεται στη Γραμματεία και θα υπογράφει στο Φ.Α. Σε διαφορετική περίπτωση, οι διαιτητές δε θα ξεκινούν τον αγώνα και μετά από 15 λεπτά από την προγραμματισμένη έναρξη του αγώνα θα κλείνουν το Φ.Α. και τα γηπεδούχα σωματεία θα μηδενίζονται.