Αγώνας προσωπικοτήτων το «Ocean Lava Rhodes»

Ένας αγώνας με κύρος δεν αφήνει ασυγκίνητους όλους όσοι αγαπούν πραγματικά τον αθλητισμό και σίγουρα έχουν τη θέληση να διδάξουν ήθος, πέραν από τις εντυπώσεις που προκαλούν εξαιτίας των επιδόσεών τους. Μια σημαντική προσωπικότητα για τον ελληνικό αθλητισμό είναι ο Χρήστος Γαρέφης, ο οποίος θα συμμετάσχει στις 30 Οκτωβρίου στο «Ocean Lava Rhodes», τον αγώνα τριάθλου στις ολυμπιακές αποστάσεις. Έτσι, το νησί μας πια γίνεται ένα «σύμβολο» για το άθλημα πανελληνίως, με τη συνέχεια ν’ αναμένεται εξίσου σημαντική όσον αφορά τις διοργανώσεις.  

Η ανακοίνωση των διοργανωτών για τη συμμετοχή του Χρήστου Γερέφη:
Η οργανωτική επιτροπή του «Ocean Lava Rhodes Olympic Distance Triathlon» με μεγάλη χαρά, σας ανακοινώνει ότι ο πρωταθλητής του τριάθλου Χρήστος Γαρέφης ανακοίνωσε ότι θα λάβει μέρος στον αγώνα της 30ης Οκτωβρίου 2016, ενώ το προηγούμενο βράδυ μετά το τεχνικό συνέδριο, θα δώσει και ομιλία με θέμα: “Η μεγιστοποίηση της απόδοσης του τριαθλητή σε έναν αγώνα τριάθλου”.

Ένας παγκόσμιος πρωταθλητής του τριάθλου στη Ρόδο
Ο Χρήστος Γαρέφης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, είναι 61 ετών, παντρεμένος με τη δικηγόρο Αθηνά Κουρκουτίδου και πατέρας 2 παιδιών. Έχει αποφοιτήσει από τη σχολή Νομικών και Οικονομικών επιστημών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Πολύπλευρη προσωπικότητα, έχει να παρουσιάσει μια πλούσια αθλητική και προπονητική δραστηριότητα σε διάφορα αθλήματα, όπως την κολύμβηση, την υδατοσφαίριση, το τένις, την ιστιοπλοΐα και το τρίαθλο.

Στο τρίαθλο είναι από τους πλέον πολυνίκες Έλληνες αθλητές. Το 2015 στέφτηκε παγκόσμιος πρωταθλητής τρίαθλου στην κατηγορία 60+, κερδίζοντας το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Σικάγο. Συνοπτικά σας παραθέτουμε τις πιο σημαντικές του μόνο, από τις πολλές επιτυχίες του στο τρίαθλο:

2015
• 1ος κατ. 60-65 ITU Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σικάγο 2015, Ολυμπιακή απόσταση
• 1ος κατ. 60-65 ITU Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σικάγο 2015, απόσταση Sprint
• 1ος κατ. 60-65 ETU Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Γενεύη 2015, Ολυμπιακή απόσταση
• 1ος κατ. 60-65 ETU Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Γενεύη 2015, απόσταση Sprint

• 1ος κατ. 60-65 ITU World Triathlon Series Adu Dhabi 2015, Ολυμπιακή απόσταση
2014
• 1ος κατ. 50+ Adu Dhabi International Triathlon 2014 (6ος στη Γενική), απόσταση Sprint
• 4ος κατ. 55-59 ETU Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Kitzbuhel 2014, Ολυμπιακή απόσταση
2013

• 1ος κατ. 50+ Adu Dhabi International Triathlon
• 2ος κατ. 55-59 ETU Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Alanya 2013, Ολυμπιακή απόσταση
• 3ος κατ. 55-59 ITU Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, απόσταση Sprint

Ένας πραγματικός άνθρωπος του αθλητισμού
Ο Χρήστος Γαρέφης δεν ασχολείται όμως μόνο με το τρίαθλο. Ο Έλληνας υπεραθλητής ξεκίνησε την αθλητική του πορεία στην ιστιοπλοΐα και συνέχισε ως αθλητής κολύμβησης και υδατοσφαίρισης με πολλές διακρίσεις και διεθνείς συμμετοχές. Έχει διατελέσει προπονητής κολύμβησης του ΠΑΟΚ από το 1978 έως το 1992, καθώς και Εθνικός Προπονητής Κολύμβησης, από το 1982 έως το 1989. Υπήρξε ιδρυτής του Αθλητικού κέντρου ALL STAR το 1992 και πρόεδρος του έως το 2005.

Επίσης είναι διευθυντής του Δημοτικού κολυμβητηρίου Πανοράματος από το 2005 έως σήμερα. Έχει κατακτήσει τη 12η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 στην ιστιοπλοΐα, μαζί με τον Ντάνη Πασχαλίδη, στην κατηγορία Tornado, έχει κατακτήσει 2 φορές τον κολυμβητικό διάπλου του Τορωναίου Κόλπου απόστασης 25 χλμ, ανήκει στους κορυφαίους Έλληνες τριαθλητές και το 1990 τερμάτισε στην Γαλλία τον σκληρότερο αγώνα IRONMAN France Nice. Παράλληλα είναι από τους κορυφαίους τενίστες σε επίπεδο βετεράνων, έχοντας κατακτήσει
68 τουρνουά από το 1983 έως το 2011.

Η φιλοσοφία του
Ο Χρήστος Γαρέφης είναι πρεσβευτής του αθλητισμού και προσπαθεί συνεχώς να μυήσει και να εκπαιδεύσει νέους ανθρώπους στα αθλήματα που ο ίδιος έκανε πρωταθλητισμό. Τα τελευταία 30 χρόνια, από τις αθλητικές σχολές και ομάδες κολύμβησης και συνολικότερης άθλησης τις οποίες επέβλεπε, έχουν περάσει πάνω από 30.000 νέοι αθλητές και ενήλικες. Όπως έχει πει και ο ίδιος: "το μυαλό και το σώμα πρέπει να συμβαδίζουν και να μην λειτουργούν δυσκολεύοντας το ένα το άλλο.

Με αυτόν τον τρόπο η ψυχή μας ισορροπεί και η αυτοπεποίθηση που προκαλείται μέσα απ’ αυτήν την πληρότητα μάς οδηγεί σε έναν τρόπο ζωής όπου η συμπεριφορά μας, η οποία είναι η κινητήριος δύναμη και η αρχή του προορισμού μας, γίνεται καλύτερη.» Όλοι όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο Ocean Lava Rhodes θα πρέπει να βιαστούν αφού έχουν μείνει κενές πολύ λίγες θέσεις, γι’ αυτό θα πρέπει να επισκεφθούν το oceanlavarhodes.com για να εξασφαλίσουν την παρουσία τους.

Προϋποθέσεις Εγγραφής
Η εγγραφή είναι ανοιχτή σε κάθε αθλητή άνω των 18 ετών. Το άτομο αυτό θα πρέπει να είναι σε θέση να ολοκληρώσει το τρίαθλο ολυμπιακής απόστασης, μέσα στον επιτρεπόμενο χρόνο, που καθορίζεται από τον οργανωτική επιτροπή του Ocean Lava Rhodes Olympic Triathlon.
Προϋπόθεση ώστε να ολοκληρωθεί επιτυχώς η καταχώριση της συμμετοχής είναι η υπογραφή της φόρμας Αποποίησης Ευθύνης, τις ημέρες πριν από τον αγώνα.
 
Κόστος Συμμετοχής και Ακύρωσης
Ατομική Συμμετοχή
Κόστος:

Μέχρι και 30/09/2016: 45€
Μέχρι και 15/10/2016: 55€
Μέχρι και 24/10/2016: 65€

Πρόστιμο Ακύρωσης:
Μέχρι και 30/09/2016: cost: – 25€
Μέχρι και 15/10/2016: cost: – 30€
Μέχρι και 24/10/2016: cost: – 35€
 
Ομάδες Σκυταλοδρομίας των 2 ή 3 ατόμων
Κόστος:
Μέχρι και 24/10/2016: 60€
Πρόστιμο Ακύρωσης:
Μέχρι και 24/10/2016: cost: – 30€

Οι διαδρομές του αγώνα θα έχουν όπως παρακάτω:
Ζώνη Αλλαγής
Η ζώνη αλλαγής θα στηθεί στην πλατεία ανάμεσα στο κτίριο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και στον Ναυτικό Όμιλο Ρόδου. Στο ίδιο σημείο είχε στηθεί η ζώνη αλλαγής στον αγώνα τριάθλου στα Island Games 2007. Μπορείτε να αποκτήσετε άποψη βλέποντας τις παρακάτω φωτογραφίες.
 
Διαδρομή Κολύμβησης
2 Γύροι από 750 m

Το κολύμπι θα διεξαχθεί στην κεντρική παραλία της πόλης της Ρόδου, πίσω από το κτίριο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Η εκκίνηση του αγώνα θα είναι στο σημείο της παραλίας απέναντι από το περίφημο Τραμπολίνο, ένα πολύ γνωστό και δημοφιλές μέρος της κεντρικής παραλίας.

Διαδρομή Ποδηλάτου
4 Γύροι από 10 Km

Το ποδηλατικό σκέλος, θα ξεκινήσει από την έξοδο της ζώνης αλλαγής. Οι αθλητές θα ποδηλατήσουν ακολουθώντας την ακτογραμμή προς το ξενοδοχείο Rodos Palace, που βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του νησιού.

Σε κάποιο σημείο, πριν από το ξενοδοχείο, θα κάνουν μια αναστροφή και θα ποδηλατήσουν πίσω προς στην ζώνη αλλαγής. Θα κάνουν ποδήλατο μέσα από την κεντρική μαρίνα του κέντρου της πόλης προς το τουριστικό λιμάνι. Πριν από το λιμάνι θα κάνουν μια αναστροφή για να επιστρέψουν στην ζώνη αλλαγής, ολοκληρώνοντας έτσι ένα γύρο των 10 χιλιομέτρων.

Διαδρομή Τρεξίματος
3 Γύροι από 3.3 Km

Η διαδρομή του τρεξίματος, ξεκινάει στη έξοδο της ζώνης αλλαγής. Οι αθλητές θα ακολουθήσουν τον παραλιακό δρόμο προς το τουριστικό λιμάνι, πάνω στον ξύλινο πεζόδρομο, στη συνέχεια θα μπουν στην Μεσαιωνική Πόλη και θα τρέξουν μέχρι την Πλατεία Συντριβανιού, στην αρχή της οδού Σωκράτους, όπου και θα κάνουν αναστροφή και θα επιστρέψουν στην ζώνη αλλαγής από την ίδια διαδρομή.

Ο Χρήστος Γαρέφης έχει εξαιρετική παρουσία και στην ιστιοπλοΐαΟ Χρήστος Γαρέφης έχει εξαιρετική παρουσία και στην ιστιοπλοΐα