Ικανοποίησαν οι επιδόσεις των διαιτητών,  προβλημάτισαν οι απουσίες

Με μερική ικανοποίηση υποδέχθηκαν οι άνθρωποι του ΤΟΔ και της ΕΠΣΔ την παρουσία των εν ενεργεία διαιτητών τόσο στο σεμινάριο που διοργανώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στα γραφεία του ΣΔΠΔ, όσο και στα τεστ φυσικής κατάστασης, που διενεργήθηκαν χθες το πρωί στο ενωσιακό γήπεδο στο Καρακόνερο.

 Οι διαιτητές που συμμετείχαν και έδωσαν γραπτές εξετάσεις τα πήγαν καλά, ενώ ειδικά οι έμπειροι δεν είχαν το παραμικρό πρόβλημα στις δοκιμασίες φυσικής κατάστασης (αποδείχθηκε πως περισσότερη δουλειά θα χρειαστούν αρκετοί από τους νέους).

Αν προβλημάτισε κάτι, ήταν οι αρκετές απουσίες, καθώς περισσότεροι από είκοσι διαιτητές δήλωσαν αδυναμία λόγω επαγγελματικών και άλλων υποχρεώσεων. Το μήνυμα τόσο του ΤΟΔ, όσο και της ΕΠΣΔ είναι ξεκάθαρο. Κανένας από εκείνους που δεν έδωσαν το παρών, έστω και δικαιολογημένα, δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί στους αγώνες των τοπικών πρωταθλημάτων πριν περάσει από την προβλεπόμενη διαδικασία.

Τη δεύτερη ευκαιρία τους οι διαιτητές θα την έχουν μέσα στον Οκτώβριο, οπότε και ο αρχιδιαιτητής Κώστας Ζαννετίδης και ο συνεργάτης του Μπάμπης Λάμπρου, θα διοργανώσουν νέο σεμινάριο και τεστ φυσικής κατάστασης.

 Σημειώνεται, πως στην παρούσα φάση και μετά την ολοκλήρωση των σεμιναρίων και στην Κω, στη διάθεση του ΤΟΔ βρίσκονται περίπου εβδομήντα πέντε «ετοιμοπόλεμοι» διαιτητές και παρατηρητές διαιτησίας.