Μπορεί για τον τελικό στα 200 ο Σεΐτης

Μετά τη μεγάλη προσπάθεια που δεν συνδυάστηκε όμως με παρουσία στον τελικό των 100μ. κατηγορίας 44, ο Μιχάλης Σεΐτης συνεχίζει την προσπάθειά του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Η 10η θέση στα 100μ. συνδυασμένη με ατομικό και συνάμα πανελλήνιο ρεκόρ, σίγουρα είναι κάτι πολύ σημαντικό, όπως και τα 200μ., χαράματα πια Δευτέρας για την Ελλάδα λόγω της διαφοράς ώρας με τη Βραζιλία. Ο αθλητής από τη Ρόδο θα συμμετάσχει στα προκριματικά στις 02.03 κι αν περάσει, θα έχει παρουσία στον τελικό 01.21 χαράματα Τρίτης, δηλαδή, για τη χώρα μας. Ο Θανάσης Μπαράκας, ο άλλος Ροδίτης αθλητής στη διοργάνωση, θα έχει παρουσία σήμερα στα 1000μ. ποδηλασίας τάντεμ για την πίστα με πιλότο τον Κωνσταντίνο Τρουλινό στις 17.25 ώρα Ελλάδος.

Ξεκίνησε η…συλλογή μεταλλίων όσον αφορά το στίβο στο Ρίο:
Κατέρριψε τρεις φορές το παγκόσμιο ρεκόρ στη σφαίρα F32 και βρέθηκε στην κορυφή του αγωνίσματος στους 15ους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Ο λόγος για τον Θανάση Κωνσταντινίδη, ο οποίος στην τρίτη, την πέμπτη και την έκτη προσπάθεια κατάφερε να καταρρίψει το ρεκόρ κόσμου και να χαρίσει στην Ελλάδα το πρώτο της χρυσό μετάλλιο στη διοργάνωση. Τρίτος στο ίδιο αγώνισμα κατετάγη ο Δημήτρης Ζησίδης, ο οποίος σημείωσε προσωπικό ρεκόρ. Όσον αφορά στον Νίκο Γονιό κατετάγη 10ος.

Το παγκόσμιο ρεκόρ που είχε θεσπίσει η IPC ήταν 9.86μ, το οποίο αποδείχθηκε… λίγο για τον Έλληνα πρωταθλητή. Στην πρώτη προσπάθεια είχε επίδοση 9.82μ δηλαδή τέσσερα εκατοστά λιγότερα σε σχέση με το παγκόσμιο ρεκόρ, το οποίο και το κατέρριψε στη δεύτερη προσπάθεια. Η σφαίρα προσγειώθηκε στα 10 μέτρα 9 εκατοστά, επίδοση που τον έφερε στην πρώτη θέση με νέο ρεκόρ κόσμου.

Η τρίτη βολή ήταν άκυρη, για να έρθουν άλλες τρεις εντυπωσιακές βολές στο δεύτερο σετ, κατά το οποίο κατέρριψε άλλες δύο φορές το παγκόσμιο ρεκόρ. Στην τέταρτη προσπάθεια έριξε τη σφαίρα στα 9.40μ., ενώ στην αμέσως επόμενη την έστειλε στα 10.15 εκατοστά (ΝΠΡ). Η έκτη και τελευταία προσπάθεια ήταν και η καλύτερη. Δέκα μέτρα και 39 εκατοστά, επίδοση που του χάρισε με τον πλέον εμφατικό τρόπο το χρυσό μετάλλιο και τον έκανε κάτοχο ενός φοβερού παγκοσμίου ρεκόρ.

Όσον αφορά στον Ζησίδη κατετάγη 3ος, χάνοντας το ασημένιο μετάλλιο κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Στην τρίτη προσπάθεια του πρώτου σετ βολών, ο Έλληνας πρωταθλητής έριξε την σφαίρα στα 9 μέτρα 24 εκατοστά, επίδοση που ήταν αρκετή για να του χαρίσει μια θέση στο βάθρο των νικητών. Οι υπόλοιπες έγκυρες βολές του Ζησίδη μετρήθηκαν 8.66, 8.80 και 7.67μ. ενώ είχε και δύο άκυρες στο δεύτερο σετ. Όσον αφορά στο Γονιό είχε καλύτερη βολή στα 7 μέτρα.

Λίγες ώρες μετά τα μετάλλια στη σφαίρα F32 από τους Θανάση Κωνσταντινίδη και Δημήτρη Ζησίδη, η ελληνική σημαία βρέθηκε και πάλι στον πιο ψηλό ιστό. Πρωταγωνιστής αυτή τη φορά ο Μανώλης Στεφανουδάκης στον ακοντισμό F54, ο οποίος με καλύτερη βολή στα 29.45μ. κατάφερε να προσθέσει ένα ακόμη παραολυμπιακό μετάλλιο στο παλμαρέ του, μετά το χάλκινο που πήρε πριν από τέσσερα χρόνια στο Λονδίνο στο ίδιο αγώνισμα.
Ο παγκόσμιος πρωταθλητής της Ντόχα το 2015, είχε άλλες τέσσερις έγκυρες βολές που μετρήθηκαν 29.42μ., 27.47μ., 28.02μ. και 28.84μ.

Ο Μιχάλης Σεΐτης θέλει νέα διάκριση στη ΒραζιλίαΟ Μιχάλης Σεΐτης θέλει νέα διάκριση στη Βραζιλία