Κολοσσός: Ο στόχος παραμένει ίδιος

Από τη σεζόν 2008-09, η είσοδος στα πλέι οφ του πρωταθλήματος αποτελεί για τον Κολοσσό H Hotels έναν αρκετά εφικτό στόχο καθώς μετράει έξι συμμετοχές σε αυτά τα οχτώ χρόνια.

Συνήθως πλασάρεται στις θέσεις 7-8 και «πέφτει» πάνω σε Ολυμπιακό ή Παναθηναϊκό, θέσεις που είναι προ κατάργησης σύμφωνα με τις δηλώσεις του νέου προέδρου του ΕΣΑΚΕ, Μιχάλη Μελλή.
Το σύστημα διεξαγωγής των πλέι οφ πρόκειται ν’ αλλάξει και θα παίζουν μόνο οι ομάδες της πρώτης εξάδας.

Ο Κολοσσός H Hotels τερμάτισε έκτος τη σεζόν 2009-10 ενώ το καλύτερό του πλασάρισμα ήταν μακράν τη χρονιά 2011-12 όταν κατετάγη τρίτος στην κανονική διάρκεια. Με την αλλαγή, η παρουσία στα πλέι οφ δεν είναι, φυσικά, ανέφικτη αλλά απομακρύνεται ως πιθανότητα.

Τις τελευταίες δύο σεζόν, η ομάδα της Ρόδου τερμάτισε έβδομη, μία θέση πίσω από το γκρουπ που θα συμμετάσχει από φέτος στα προημιτελικά. Και τις δύο χρονιές, έχασε την εξάδα για ένα βαθμό, πράγμα που σημαίνει ότι τα πλέι οφ είναι μέσα στις δυνατότητές της.

Όμως, για τον Κολοσσό H Hotels, ο βασικός στόχος στο πρωτάθλημα δεν είναι τα πλέι οφ αλλά η εξασφάλιση της παραμονής στην κατηγορία και μάλιστα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, προκειμένου ν’ απαλλαχθεί από το άγχος του υποβιβασμού νωρίς και από κει και πέρα να «κυνηγήσει» το καλύτερο πλασάρισμα στη βαθμολογία. Αυτό έκανε τα τελευταία δύο χρόνια κι αυτό πέτυχε!

Το «απόρθητο» Βενετόκλειο θα θέσει τις βάσεις για την παραμονή γι’ αυτό και ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος είναι εξαιρετικά σημαντικός. Οποιαδήποτε προσπάθεια για κάτι παραπάνω, απαιτεί εκτός έδρας νίκες κι εκεί ακριβώς θα κριθεί όχι μόνο η σωτηρία αλλά και τα πλέι οφ καθώς φέτος οι έδρες είναι ιδιαίτερα δυνατές κι αναμένονται πολλές ισοβαθμίες μεταξύ ομάδων με κοινούς στόχους.

Μόνο νίκες θέλει μέσα στο Βενετόκλειο ο Κολοσσός H Hotels για την επίτευξη του στόχου του (ΦΩΤΟ ΒΙΚΤΩΡ) Μόνο νίκες θέλει μέσα στο Βενετόκλειο ο Κολοσσός H Hotels για την επίτευξη του στόχου του (ΦΩΤΟ ΒΙΚΤΩΡ)