Η γιορτή του ψαρά στο Παντέλι της Λέρου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 03 Σεπτεμβρίου 2016  στο γραφικό λιμάνι του Παντελιού η γιορτή της Τράτας – Ψαρά, που  αποτελεί πλέον θεσμό και θεωρείται μια από τις πιο επιτυχημένες γιορτές του νησιού & γίνεται κάθε χρόνο προς τιμή των αλιέων της περιοχής.

Την όλη οργάνωση της εκδήλωσης επιμελήθηκε ο Δήμος Λέρου με το Δημοτικό Οργανισμό Παιδικών Σταθμών- Αθλητισμού Πολιτισμού σε  συνεργασία με τον Πολιτιστικό Εξωραϊστικό Σύλλογο "Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ" και τους αλιείς του νησιού.  

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την  αναπαράσταση της παραδοσιακής τράτας (καλάρισμα – λεβάρισμα) την οποία παρακολούθησε πλήθος κόσμου.
Στη συνέχεια της εκδήλωσης  απεύθυνε χαιρετισμό ο δήμαρχος Λέρου Μιχαήλ Κόλιας, και ο πρόεδρος των αλιέων Χρήστος Τσακυριός.

Την εκδήλωση πλαισίωσε για άλλη μια φορά το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Εξωραϊστικού  Συλλόγου "Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ" με την ορχήστρα του Εμμανουήλ Γρύλλη.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους , ο έπαρχος Καλύμνου Ιωάννης Θεμέλαρος, ο αντιδήμαρχος οικονομικών υπηρεσιών Ιωάννης Κωνσταντινίδης, ο αντιδήμαρχος Τ.Υ. Ιωάννης Σοροκάκης, ο πρόεδρος του Δ.Σ. Νεκτάριος Μπίλλης, ο πρόεδρος του Δ.Ο.ΠΑΙ.Σ.Α.Π Βασίλης Μεραμπελιώτης , οι δημοτικοί σύμβουλοι Ευάγγελος Μπαλαμπάνης, φωτεινή Κοκκίνη, Μαρία Παπαφώτη καθώς επίσης & ο Ελληνοιταλικός Σύλλογος ΑΙΑΛ και ο Σύλλογος Πεντέλης Μελισσίων.

Ο κόσμος διασκέδασε μέχρι & τις πρωινές ώρες, ενώ προσφέρθηκαν από το Δήμο Λέρου δωρεάν άφθονο κρασί & φρέσκα ψάρια.

Ο Δήμος Λέρου κλείνοντας το φετινό πολιτιστικό καλοκαίρι με τη γιορτή της τράτας, εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του στον κόσμο που τιμά και στηρίζει τις εκδηλώσεις με την παρουσία του, στον Πολιτιστικό Εξωραϊστικό Σύλλογο "Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ", στο Σύλλογο Αλιέων, στην Τεχνική Υπηρεσία και σε όλους τους συνεργάτες που βοήθησαν καθ` όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.