Η μαγκιά ενός επαγγελματία, όπως πολύ καλά γνωρίζουμε εδώ στη Ρόδο, είναι να πείσεις τον επισκέπτη να ξοδέψει!

► Οι τουρίστες που έχουν έρθει στο νησί είναι άφραγκοι και δεν ξοδεύουν ούτε ευρώ, ακούμε να λένε ορισμένοι επαγγελματίες στο νησί διαμαρτυρόμενοι εντόνως γιατί οι επισκέπτες δεν είναι «χουβαρντάδες». Πάλι καλά που...δεν τους έχουν απαγορεύσει (θα το είχαν κάνει αν ήταν στο χέρι τους) την είσοδο!

► Η μαγκιά ενός επαγγελματία, όπως πολύ καλά γνωρίζουμε εδώ στη Ρόδο, είναι να πείσεις τον επισκέπτη να ξοδέψει. Εάν προσπαθείς να του «τα αρπάξεις» και να τον ξεγελάσεις... ατύχησες!

► Βεβαίως υπάρχει και η αντικειμενική πραγματικότητα. Όντως οι επισκέπτες του νησιού ξοδεύουν λιγότερα σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια, λόγω οικονομικής κρίσης, λόγω all inclusive, κλπ, με αποτέλεσμα να υποφέρει η αγορά. Αυτό όμως να προσπαθήσουμε να λύσουμε τα προβλήματα, στο μέτρο του μπορούμε, ...είναι συμπεριφορά να χαρακτηρίζει κανείς άφραγκους και μπατίρηδες τους επισκέπτες;

► Αν μάλιστα το ψάξουμε και σε βάθος θα «θυμηθούμε» ότι έχουμε επιλέξει για τη Ρόδο το μοντέλο του μαζικού τουρισμού, το οποίο συνεπάγεται ότι θα έρχονται ως επί το πλείστον τουρίστες χαμηλών οικονομικών δυνατοτήτων. Πράγμα που...όποτε δεν μας συμφέρει το ξεχνάμε!

O κακός