Ξεκινάει σήμερα η «Goran Schildt Regatta»

Με τη συμμετοχή 25 σκαφών από 4 χώρες θα ανοίξει πανιά σήμερα ο 7ος Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Ανοικτής Θάλασσας «Goran Schildt Regatta». Πρόκειται για μία διοργάνωση, η οποία θεωρείται ως ο δεύτερος μεγαλύτερος σε διεθνείς συμμετοχές ιστιοπλοϊκός αγώνας στην Ελλάδα και τελείται στη μνήμη του διάσημου Φιλανδού συγγραφέα, ιστορικού τέχνης και ταξιδευτή.

Τα σκάφη θα αποπλεύσουν από το Λακκί της Λέρου και αφού διανύσουν μία απόσταση 22 ναυτικών μιλίων θα τερματίσουν στην Πάτμο. Η δεύτερη ιστιοδρομία θα έχει ως αφετηρία το «νησί της Αποκάλυψης» και προορισμό τους Λειψούς, απόστασης 15 ναυτικών μιλίων.

Στην τελευταία κούρσα της διοργάνωσης τα ιστιοφόρα θα ανοίξουν πανιά στη θαλάσσια περιοχή των Λειψών και θα τερματίσουν στη Λέρο έχοντας καλύψει 15 ναυτικά μίλια.

Η απονομή θα γίνει παρουσία του πρέσβη  της Φινλανδίας στην Αθήνα καθώς και αρκετών δημοσιογράφων από τη χώρα καταγωγής του Goran Schildt, στο πανέμορφο Λακκί της Λέρου και συγκεκριμένα στις εγκαταστάσεις του τοπικού Ναυτικού Ομίλου.

Ο αγώνας διοργανώνεται από τον Ναυτικό Όμιλο Λέρου σε συνεργασία με την Επιτροπή Ανοικτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και το ίδρυμα Cristineand Goran Schildt, τον Πολιτιστικό και Επιμορφωτικό Σύλλογο «Άρτεμις», την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Δήμο Λέρου.

Ο Goran Schildt με το σκάφος του «Δάφνη», ταξίδεψε σε όλη τη νησιωτική Ελλάδα, τη γνώρισε και περιέγραψε τις ομορφιές της χώρας στα βιβλία του.

Έχει γράψει περισσότερα από 30 βιβλία και σε πολλά από αυτά πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν τα ελληνικά νησιά και η θάλασσα της Μεσογείου. Τόσο η Φινλανδία όσο και η Σουηδία τον έχουν τιμήσει για το έργο του ενώ υπήρξε και μέλος της Ακαδημίας Καλών Τεχνών.