Με κενά ξεκίνησε χθες η σχολική χρονιά στα νησιά μας

Με κενά σε εκπαιδευτικούς, χτύπησε χθες το «πρώτο» κουδούνι στα σχολεία καλώντας τους μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να επιστρέψουν στα θρανία τους.

Σε όλα τα σχολεία πραγματοποιήθηκε κανονικά ο αγιασμός και τα παιδιά μπήκαν για πρώτη φορά, για το νέο σχολικό έτος, στις τάξεις τους.
Παρουσία τοπικών αρχών και φορέων πραγματοποιήθηκε στις 8.30 το πρωί ο αγιασμός στο σχολικό συγκρότημα της Ακαδημίας, από τον Μητροπολίτη Ρόδου κ.κ. Κύριλο ενώ ακολούθησαν οι τελετές στο Γυμνάσιο της Οικοκυρικής, στην Καπνοβιομηχανία, στο Βενετόκλειο, στο Καζούλειο και στο 1ο ΕΠΑΛ στα οποία σχολεία βρέθηκαν για να δώσουν ευχές για καλή χρονιά στους μαθητές και στις μαθήτριες, ο βουλευτής Νεκτάριος Σαντορινιός, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος

ΑκαδημίαΑκαδημία

Χατζημάρκος, ο Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος, ο περιφερειακός σύμβουλος Χρήστος Μπάρδος, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Βασίλης Καραγιάννης, ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου Γιάννης Παπαδομαρκάκης, ο Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης Φίλιππος Τριομάτης, η αντιδήμαρχος τουρισμού Μαρίζα Χατζηλαζάρου, ο Αντιδήμαροχος Πολιτισμού Τέρης Χατζηιωάννου, ο πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Ρόδου Μίλτος Παγκάς κ.α.

Όπως δήλωσε μιλώντας στη «Ροδιακή» ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Γιάννης Παπαδομαρκάκης «όλα τα σχολεία του νομού λειτουργούν κανονικά, ενώ περί τα 150 υπολογίζονται τα κενά σε εκπαιδευτικούς σε ολόκληρη τη Δωδεκάνησο, τα οποία και θα έχουν καλυφθεί πλήρως έως την επόμενη εβδομάδα».

Όπως είπε ο κ. Παπαδομαρκάκης «η κάλυψη θα γίνει με αναπληρωτές, αρκετοί εκ των οποίων έχουν ήδη παρουσιαστεί και έχουν αποδεχτεί τη θέση τους».

Σε ότι αφορά τα βιβλία, όλα βρίσκονται στα σχολεία και ήδη από χθες έχει ξεκινήσει η διανομή τους στους μαθητές και της μαθήτριες. Τέλος ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ευχήθηκε σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς «καλή σχολική χρονιά, κυρίως με υγεία»!

ΚαζούλλειοΚαζούλλειο

Ν. Σαντορινιός : «Βάλαμε ψηλά τον πήχη και διαψεύσαμε όλες τις Κασσάνδρες»
Σον Αγιασμό που πραγματοποιήθηκε, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, παρέστη χθες ο Βουλευτής Δωδεκανήσου Νεκτάριος Σαντορινιός, και συγκεκριμένα, στο 18ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου, στο 4ο Γενικό Λύκειο και στο Βενετόκλειο Γυμνάσιο και Λύκειο της πόλης. Ο βουλευτής Δωδεκανήσου επισκέφθηκε και συζήτησε με τον Διευθυντή και το προσωπικό των γραφείων της Β/βαθμιας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου. Συνάντηση, επίσης, έλαβε χώρα μεταξύ του Νεκτάριου Σαντορινιού και του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Ν. Αιγαίου Βασίλη Καραγιάννη.

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου εξέφρασε τα συγχαρητήριά του για την ομαλή έναρξη της σχολικής χρονιάς και ευχαρίστησε για τις προσπάθειές τους, τους Διευθυντές Α/βάθμιας και Β/βάθμιας, καθώς και τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης.  
Με αφορμή την νέα σχολική χρονιά ο κ. Σαντορινιός δήλωσε τα εξής:

«Καλωσορίζω την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες της Δωδεκανήσου και εύχομαι από καρδιάς να είναι γεμάτη από ουσιαστική γνώση και χαρούμενες στιγμές.

Φέτος το πρώτο κουδούνι της χρονιάς βρίσκει τα σχολεία μας έτοιμα να υποδεχτούν στους κόλπους τους, τους χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες, με δασκάλους και βιβλία σε όλες τις τάξεις, προϋποθέσεις που όμως δεν ήταν δεδομένες τις προηγούμενες χρονιές. Σήμερα, όλα δείχνουν ότι, μετά από 35 χρόνια, έγιναν τα αυτονόητα:

Ο Αγιασμός πραγματοποιήθηκε, οι περισσότεροι δάσκαλοι και καθηγητές είναι στις αίθουσες, άνοιξαν όλα τα σχολεία χωρίς προβλήματα και τα βιβλία περιμένουν ήδη τα παιδιά. Βάλαμε ψηλά τον πήχη και διαψεύσαμε όλες τις Κασσάνδρες».

Γ. Χατζημάρκος : «Η ανατροπή πρέπει και μπορεί να έρθει μόνο από εσάς»
Στον καθιερωμένο αγιασμό των σχολείων, για την έναρξη του νέου σχολικού έτους, παραβρέθηκε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, κ. Γιώργος Χατζημάρκος, στο νησί της Ρόδου.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου πρωτοπορεί ως μοναδική Περιφέρεια στην Ελλάδα, αφού για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού, συμβάλλει και συνδράμει στο έργο της συντήρησης των σχολικών υποδομών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε Δωδεκάνησα και Κυκλάδες εξασφαλίζοντας και δεσμεύοντας πόρους του Εθνικού σκέλους της χρηματοδότησης της και που είναι επιπλέον των πόρων  του  Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης που περιλαμβάνονται στο «ΕΣΠΑ 2014 – 2020».

Σχετικά ο Περιφερειάρχης, ανέφερε πως «η μοναδική επένδυση που μπορεί να οδηγήσει στην οριστική διέξοδο αυτής της χώρας κι αυτού του λαού από τα σημερινά του αδιέξοδα είναι η παιδεία.

Θα συνεχίσουμε να είμαστε στο πλευρό της εκπαιδευτικής κοινότητας με ιδίους αλλά και Ευρωπαϊκούς πόρους που ακόμα έχουμε τη χαρά να διαχειριζόμαστε. Παρά την εξαιρετικά δυσχερή δημοσιονομική κατάσταση, εξασφαλίσαμε και δεσμεύσαμε χρηματοδότηση που υπερβαίνει τα 10 εκατομμύρια ευρώ για την συντήρηση των σχολικών μονάδων των νησιών μας και θα συνεχίσουμε σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και των Δήμων της Περιφέρειας μας τον αγώνα για υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων για την αναβάθμιση των σχολείων μας».

Ενώ απευθυνόμενος στους μαθητές, συνέχισε λέγοντας: «Η δέσμευση μας απέναντι σας, είναι μία και μοναδική, να μην είμαστε εμπόδιο στα όνειρα σας. Οφείλουμε να σας εφοδιάσουμε με δύναμη για τον αγώνα που έχετε μπροστά σας και με την γνώση ότι μόνο εσείς μπορείτε να υπηρετήσετε, να πραγματοποιήσετε ή να προδώσετε τα όνειρα σας. Για να αλλάξετε τον κόσμο, να αλλάξετε το κοινωνικό σύνολο.

Η μόνη περίπτωση να αποτύχετε είναι αν εσείς εγκαταλείψετε. Οφείλουμε να σας διδάξουμε ότι μόνο με πίστη, δουλειά και συνέπεια μπορεί να έρθει η ανατροπή, αφού όμως πρώτα σας ζητήσουμε συγνώμη για την κοινωνική αντίληψη του μηδενικού αθροίσματος που οι γενιές μας καλλιέργησαν. Να έχετε μία καλή και δημιουργική χρονιά, με υγεία, δύναμη, αισιοδοξία και κάθε επιτυχία στους στόχους σας».

Φ. Χατζηδιάκος : «Το μέλλον ανήκει σ’ εσάς»
Σε σχολεία της πόλης της  Ρόδου μετέβη χθες ο δήμαρχος Φώτης Χατζηδιάκος και παρέστη στην τελετή Αγιασμών για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Ο δήμαρχος ευχήθηκε σε μαθητές και εκπαιδευτικούς καλή δύναμη, υγεία και πρόοδο, ενώ απευθυνόμενος στους μαθητές δήλωσε: «είναι υποχρέωσή μας, στο μέτρο που μας επιτρέπεται από την υπάρχουσα οικονομική κατάσταση, η βελτίωση των συνθηκών που θα σας οδηγήσουν πιο κοντά στην πραγματοποίηση των ονείρων σας. Το μέλλον ανήκει σ΄ εσάς και μόνο με τη δύναμη της γνώσης, με συστηματική και συνεχή προσπάθεια, προσήλωση στο στόχο και πάνω απ΄ όλα θέληση, θα ξεπεράσετε δυσκολίες και εμπόδια στο διάβα σας. Σ΄ εσάς στηρίζουμε τις ελπίδες για το μέλλον αυτού του τόπου.

ΕΠΑΛΕΠΑΛ

Ο Δήμος Ρόδου είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια η οποία προάγει το πνεύμα. Εμείς έχουμε καθήκον να δημιουργούμε τις συνθήκες εκείνες που θα σας βοηθήσουν να πετύχετε το στόχο σας και να βελτιώσετε τη ζωή τη δική σας και τη ζωή σ΄ αυτό τον τόπο».  

ΚαπνοβιομηχανίαΚαπνοβιομηχανία

Β. Υψηλάντης : Ευχές για τη νέα σχολική χρονιά
Ο π. Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Βασίλης Α. Υψηλάντης με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Επιθυμώ να ευχηθώ, στους μαθητές και τις μαθήτριες αλλά και  στους εκπαιδευτικούς της Δωδεκανήσου, καλή τη νέα σχολική χρονιά με υγεία και επιτυχίες.

ΚαπνοβιομηχανίαΚαπνοβιομηχανία

Το καινούριο σχολικό έτος στα Δωδεκάνησα,  παρά τα αντιθέτως θρυλούμενα, από τους  εδώ εκπροσώπους της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΟ-ΑΝΕΛ, ξεκινά δυστυχώς με περισσότερα από 200 κενά καθηγητών στα γυμνάσια και λύκεια μας και με πληθώρα κενών σε ειδικότητες στα δημοτικά σχολεία και στην παράλληλη στήριξη.  

Η επικοινωνιακή  εξάλειψη των προβλημάτων της  εκπαίδευσης, με ισχυρή δόση λαϊκισμού,  δεν προσφέρει σε κανέναν. Αντιθέτως  ζημιώνει τους νέους μας  και το διαρκές και δίκαιο αίτημά τους για καλύτερη παιδεία .»

Σε σχολεία των χωριών της Ρόδου ο Χαρ. Κόκκινος
Στους αγιασμούς των σχολικών μονάδων των Δημοτικών Διαμερισμάτων Λάρδου, Πυλώνας και Λίνδου στο νησί της Ρόδου, παραβρέθηκε χθες ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος ανταλλάσσοντας απόψεις και μεταφέροντας τις ευχές του στους/στις μαθητές/τριες, στους γονείς τους και στους εκπαιδευτικούς.

ΑκαδημίαΑκαδημία

 

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ο κ. Κόκκινος δήλωσε τα εξής:
«Μια ακόμα σχολική χρονιά ξεκινάει γεμάτη όνειρα, ελπίδες και στόχους. Μια νέα σχολική χρονιά, στην οποία καλούμαστε όλοι όσοι εμπλεκόμαστε στην εκπαιδευτική διαδικασία να προσπαθήσουμε, να συνθέσουμε απόψεις, να συνεργαστούμε και να έχουμε θετικό αποτέλεσμα. Η νέα σχολική χρονιά 2016 - 2017 ξεκινά. Το πρώτο χτύπημα του κουδουνιού θα βρει στα προαύλια του σχολείου τη νεολαία μας έτοιμη να κερδίσει καινούριες μάχες στην προσπάθεια κατάκτησης της γνώσης.

ΚαπνοβιομηχανίαΚαπνοβιομηχανία

Εύχομαι ολόψυχα σε όλους τους μαθητές και μαθήτριες να έχουν υγεία, δύναμη, καλή πρόοδο και επιτυχία στους στόχους τους. Ιδιαίτερες ευχές στα παιδιά του νηπιαγωγείου και της α’ Δημοτικού που ξεκινούν τα πρώτα βήματά τους στο σχολικό περιβάλλον.

Καλώ τους γονείς να είναι κοντά στα παιδιά τους, να συνεργάζονται μαζί τους, όπως και με τους εκπαιδευτικούς που δίνουν καθημερινά (κάτω από δύσκολες συνθήκες) τον καλύτερό τους εαυτό για να μεταλαμπαδεύσουν γνώσεις στη μαθητιώσα νεολαία μας».

ΑκαδημίαΑκαδημία

H NOΔE
Η έναρξη της σχολικής χρονιάς αποτελεί μια νέα αφετηρία γεμάτη στόχους, προσδοκίες και όνειρα στον δύσκολο, αλλά συναρπαστικό δρόμο των μαθητών προς την κατάκτηση της γνώσης.

Σ΄ αυτήν την πορεία, ευχόμαστε σε κάθε μαθητή και μαθήτρια, σε κάθε εκπαιδευτικό και σε κάθε γονέα και κηδεμόνα να εφοδιαστούν με ψυχική δύναμη, υπομονή, αλλά και πίστη για την πραγμάτωση των στόχων τους.

ΚαζούλλειοΚαζούλλειο

Μέσα στο εξαιρετικά δύσκολο οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον που βρίσκεται η χώρα μας, το σχολείο, ως αναπόσπαστο κομμάτι του κοινωνικού συνόλου, καλείται να κάνει άλματα προόδου και να αποτελέσει τον φωτεινό φάρο όλων των προσπαθειών.

Μακάρι οι σημερινοί μαθητές να γίνουν αυριανοί πολίτες με ολοκληρωμένη προσωπικότητα και κοινωνική ευαισθησία, ώστε να μπουν έτσι τα θεμέλια για ένα καλύτερο αύριο!

ΚαζούλειοΚαζούλειο

ΚαζούλλειοΚαζούλλειο