Κλήρωση της Basket League ξανά στη Ρόδο

Το 2004 ήταν χρονιά ολυμπιακών αγώνων στην Αθήνα και κλήρωσης Α1 στη Ρόδο. Ο Κολοσσός τότε δεν ήταν ακόμη στα «σαλόνια» του ελληνικού μπάσκετ αλλά σε συνεργασία με το Δήμο Ροδίων φιλοξένησε τη μεγάλη εκδήλωση του ΕΣΑΚΕ, με πρόεδρο το Βασίλη Οικονομίδη.

Όλα τα αστέρια του πρωταθλήματος είχαν παρελάσει στο «Ήχος και Φως», σε μία βραδιά που όλοι τη χάρηκαν και που τη συζητούσαν για μέρες αργότερα.

Έχουν περάσει δώδεκα χρόνια, ο Κολοσσός έχει καθιερωθεί στη μεγάλη κατηγορία αλλά ανάλογη εκδήλωση δεν ξαναέγινε από τότε.

Μετά από σειρά ετών, η κλήρωση της Α1 μεταφέρθηκε από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη και ίσως την επόμενη χρονιά να υπάρξει ενδιαφέρον από την Πάτρα (έχει άλλωστε δύο ομάδες στην κατηγορία), την Κρήτη ή ακόμα και τη Λευκάδα (εφόσον η Δόξα φέρεται να είναι το φαβορί για τη wild card).

Μήπως θα έπρεπε στο παιχνίδι να μπει και η Ρόδος; Υποψήφια πόλη για Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης είναι! Έχει ήδη εμπειρία από αντίστοιχη εκδήλωση (έστω και μία δεκαετία πριν), έχει ήδη ομάδα στην κατηγορία ενώ ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ έχει δεσμούς με το νησί (και την ομάδα).

Από τη στιγμή που οι αθλητικές μας εγκαταστάσεις δεν δύνανται φιλοξενίας ενός All Star Game ή τελικού Κυπέλλου, θα μπορούσε τουλάχιστον να φιλοξενηθεί μία τέτοια εκδήλωση όπως αυτή της κλήρωσης και της βράβευσης των κορυφαίων.  

Το 2004, η κλήρωση της Α1 είχε συνδυαστεί χρονικά και με το «Τάσος Κουταλιανός» (16/9 είχε γίνει η εκδήλωση και στις 17 ξεκίνησε το τουρνουά) στο οποίο είχε λάβει μέρος ο Παναθηναϊκός και ο Πανιώνιος.