Σεμινάριο για την θεραπευτική  δύναμη της Τέχνης στη Ρόδο

Σεμινάριο γνωριμίας με τη θεραπευτική δύναμη της Τέχνης θα πραγματοποιηθεί στη Ρόδο το διήμερο 24 και 25 Σεπτεμβρίου, με εισηγήτρια την Ι. Κιλίμη, ζωγράφος, Art therapist MA.AT.

Το σεμινάριο διοργανώνεται από τις κ.κ. Άννα Μπαρδακά και Ekaterini Koliai και το πρόγραμμα του έχει ως εξής:
• Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου
13.00 - 14.30 Εισαγωγή, γνωριμία με την ομάδα
17.00 - 20.00 Βιωματικό εργαστήρι με ψήγματα Θεωρίας γύρω από την Art Therapy
• Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου
11.30 - 14.30 Βιωματικό εργαστήρι και κλείσιμο.

«Στο πνεύμα της εποχής μας που διψά για έκφραση, επικοινωνία και καινοτόμες αφυπνιστικές ιδέες, το σεμινάριο αυτό θα είναι μια αφυπνιστική στιγμή στο πεδίο της καθημερινότητάς μας.
Στα πλαίσια της από αιώνων θεραπευτικής διάστασης της Τέχνης, θα αξιοποιηθεί μέσα από ένα ευρύ φάσμα εικαστικών υλικών και επιφανειών η άγνωστη εσωτερική μας δύναμη.


Γι’ αυτό το ταξίδι εξερεύνησης του πολύτιμου δημιουργικού εαυτού μας δεν χρειάζεται χάρισμα ή ταλέντο. Αρκεί η πρόθεσή μας, να ανοιχτούμε στο Σύμπαν που πάντα μας μάγευε όταν ήμαστε παιδιά και ήταν το κάθε ίχνος, η κάθε ανάσα μας, ένας τρόπος να δηλώσουμε παρουσία, ένας τρόπος να ξεφύγουμε πέρα από τα σύνορα των λέξεων, ένας μοναδικός τρόπος να υπάρξουμε. Ελάτε να υπάρξετε για λίγο στο καταφύγιο που θα επιτρέψετε γενναιόδωρα στην ψυχή και στο πνεύμα να γιορτάσουν την Ύπαρξη. Η τέχνη αναδεικνύει, ενδυναμώνει, συνθέτει, εξυμνεί, εξυψώνει. Η εικαστική πράξη είναι ένας ύμνος στο "γνώθι σαυτόν".

Η Θεραπεία μέσω των Εικαστικών Τεχνών, διεθνώς γνωστή ως Art Therapy, αξιοποιώντας τη θεραπευτική δύναμη της τέχνης, εντάσσοντας στο χώρο της Ψυχοθεραπείας την εικαστική δημιουργική πράξη, εξυψώνει την έννοια της δημιουργίας και της προσφοράς προς τον συνάνθρωπο ως δυναμικό πεδίο ίασης, αυτοπραγμάτωσης και αλληλεγγύης.

Η δημιουργική πράξη είναι μια πράξη Αγάπης.» - Ιωάννα Κιλίμη
● Δηλώσεις συμμετοχής: 6955963657 (Anna Bardaka) & 6941637906 ( Αικατερίνη)
● Κόστος: προπληρωμή 30 ευρώ και για τις 2 μέρες
Για όσους πληρώσουν την ημέρα της διεξαγωγής του σεμιναρίου, η τιμή διαμορφώνεται στα 40 ευρώ.
Η πληρωμή μπορεί να γίνει κατόπιν συνεννόησης είτε μέσω τραπέζης.
Τράπεζα Alpha Bank
IBAN: GR59 0140 7140 7140 0234 0006 615
Απευθύνεται σε όλους όσους θέλουν να εξερευνήσουν βιωματικά και θεωρητικά την επιστήμη της Art therapy!
Θα δοθεί έντυπο ενημερωτικό υλικό.

Η Ιωάννα Κιλίμη γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε ζωγραφική στην Α.Σ.Κ.Τ. της Φλωρεντίας στην Ιταλία όπου έζησε και εργάσθηκε ως ζωγράφος και ως μουσικός για 10 χρόνια..
Το 1994, ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό της στην ειδικότητα της ψυχοθεραπείας μέσω των εικαστικών τεχνών (Art Therapy) στο Πανεπιστήμιο “The School of the Art Institute of Chicago” της Αμερικής, με υποτροφία και τιμητική διάκριση. Παρουσίασε έργα της στο Ελληνικό μουσείο του Σικάγου.
Από το 1995 μέσα από Συμπόσια, Συνέδρια, Σεμινάρια και Δημοσιεύσεις κάνει γνωστή την Art Therapy στην Ελλάδα.
Διδάσκει στην Δευτεροβάθμια Ιδιωτική Εκπαίδευση. Στα πλαίσια του μαθήματος των εικαστικών έχει ξεκινήσει, από το 2007, ένα πιλοτικό πρόγραμμα στολισμού νοσοκομείων της Αθήνας με έργα μαθητών του Γυμνασίου.
Έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές της Ελλάδας και του εξωτερικού.