Ελεύθερος με όρους αφέθηκε ο Γεωργιανός που συνελήφθη μετά την καταδίωξη

Ελεύθερος με τον περιοριστικό όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, αφέθηκε χθες μετά την απολογία του ο 33χρονος από τη Γεωργία που συνελήφθη μετά την καταδίωξη των Λιμενικών ανοικτά της Ρόδου.

Στην ίδια υπόθεση κατηγορούνται και άλλοι δύο συμπατριώτες του ηλικίας 35 και 25 ετών, οι οποίοι  συνοδευόμενοι από το συνήγορό  τους κ. Δημήτρη Αντώνογλου θα περάσουν σήμερα την πόρτα της ανακρίτριας για να απολογηθούν.

Όπως είναι γνωστό, σε βάρος των τριών συλληφθέντων έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις για διευκόλυνση εξόδου από το ελληνικό έδαφος πολιτών τρίτης χώρας τελεσθείσα από δύο ή περισσότερους κατά συναυτουργία (για τον 35χρονο και τον 25χρονο) αντίσταση κατά της αρχής (για τον 35χρονο), επιχείρηση παράνομης εισόδου εξόδου από την Ελληνική επικράτεια χωρίς τις νόμιμες διατυπώσεις κατ’ εξακολούθηση (για τον 35χρονο και τον 25χρονο) και άπαξ (για τον 33χρονο), παραβίαση περιορισμών διαμονής (για τον 33χρονο).

Χθες ο 33χρονος απολογούμενος στην ανακρίτρια, αρνήθηκε τις κατηγορίες όπως αυτές του αποδίδονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αλλοδαπός από τη Γεωργία επανέλαβε ότι και προανακριτικά είχε δηλώσει στους Λιμενικούς ότι δηλαδή ήθελε να πάει στην πατρίδα του. Ο 33χρονος φέρεται να ισχυρίστηκε ότι έχει άρρωστο παιδί και πως έχει επιθυμήσει τους δικούς του. Από την Τουρκία είναι εύκολο να μεταβεί κάποιος στη Γεωργία καθώς δεν χρειάζεται βίζα. Με τον 35χρονο χειριστή του ταχυπλόου γνωρίζονταν από παλιά και πριν από δύο- τρεις ημέρες είχαν επικοινωνήσει. Σε εκείνο το τηλεφώνημά του είχε εκφράσει την επιθυμία του να επισκεφθεί την πατρίδα του και ο 35χρονος του είπε ότι θα τον βοηθούσε. Ο 33χρονος είπε πως δεν έδωσε ούτε σεντ για την εξυπηρέτηση που θα του έκανε καθώς δεν είχε χρήματα για να κάνει κάτι τέτοιο. Σε ότι αφορά το σκάφος δεν γνωρίζει πως το βρήκε ο 35χρονος ούτε επίσης γνώριζε τον 25χρονο που επέβαινε μαζί του σε αυτό.

Το ταχύπλοο το χειριζόταν ο 35χρονος και σε αυτόν είχε πει να σταματήσει όταν είδε αιμόφυρτο τον 25χρονο.

Τελικά μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας ο 33χρονος αφέθηκε ελεύθερος με τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Σημειώνεται πως τους ισχυρισμούς αυτούς ενισχύουν και οι καταθέσεις που έχουν δώσει προανακριτικά και οι άλλοι δύο Γεωργιανοί κατηγορούμενοι, οι οποίοι έχουν δηλώσει ότι πράγματι θα μετέφεραν τον 33χρονο στην Τουρκία ως φίλο, προκειμένου να τον βοηθήσουν να πάει να δει την οικογένεια του.