Το 4ο Φεστιβάλ Γεύσης  και Παράδοσης Πευκών  την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου

Την Κυριακή 18 Σεπτεµβρίου ανοίγει την αυλαία του το 4ο Φεστιβάλ Γεύσης & Παράδοσης Πευκών που θα πραγµατοποιηθεί στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας του Αγίου Νεκταρίου στους Πεύκους και διοργανώνεται από την ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. MYPEFKOS σε συνεργασία µε την εκκλησιαστική επιτροπή Λίνδου και έχει τεθεί υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Η ανάδειξη του Πολιτιστικού χαρακτήρα, των τοπικών προϊόντων και αγροτικής παραγωγής µας αλλά και του πολιτισµικού πλούτου της Ρόδου µας και όχι µόνο, είναι µερικά από τα σηµεία που αποσκοπεί το 4ο Φεστιβάλ Γεύσης & Παράδοσης Πευκών.

Το Φεστιβάλ στοχεύει στην ενίσχυση της τοπικής κοινωνίας, του Ροδίτη παραγωγού, αλλά και της τοπικής οικονοµίας της περιοχής, καθώς αναµένεται να προσελκύσει περίπου δύο χιλιάδες τουρίστες που επισκέπτονται το νησί µας και ειδικά τους Πεύκους και τη γύρω περιοχή της Λίνδου στη χαµηλή περίοδο και φυσικά πολλούς Ροδίτες από τα γύρω χωριά, ενώ θα φιλοξενήσει πάνω απο 20 Ροδίτες εκθέτες που εκπροσωπούν κλάδους της Χειροτεχνίας, Βιοτεχνίας και της Αγροτικής Οικονοµίας. Σκοπός των διοργανωτών, είναι η καθιέρωση του Φεστιβάλ σαν ένα Πολιτισµικό Γεγονός της περιοχής ενισχύοντας τη ζήτηση του τουριστικού µας προιόντος στη χαµηλή περίοδο.
Το Φεστιβάλ Γεύσης & Παράδοσης Πευκών είναι ένα από τα κορυφαία Πολιτιστικά γεγονότα για την περιοχή αλλά και το νησί της Ρόδου που συµβάλλει στην τουριστική ανάπτυξη και την προβολή του νησιού µας. Ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει τόσο τις παραγωγικές δυνατότητες του τόπου µας, όσο και την παράδοση και τον Πολιτισµό µας µέσω των εκδηλώσεων που πραγµατοποιούνται κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, τονίζει ο Πρόεδρος της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. MYPEFKOS κ. Παναγιώτης Ιωαννίδης.

Παράλληλα θα υπάρχει πλούσιο πρόγραµµα πολιτιστικών εκδηλώσεων από τοπικές πολιτιστικές οµάδες και χορευτικά συγκροτήµατα από τη Ρόδο, τα Ποζάρ, τον Πόντο, την Κρήτη, τη Λίνδο και µε τη συµµετοχή της χορευτικής οµάδας του Μανώλη Ζερβού που θα κρατήσουν τον επισκέπτη γεµάτο εκπλήξεις. Θα υπάρξει µεγάλη λαχειαχορά µε δώρα αξίας πάνω από 7000€ που θα προσφέρουν οι Πευκιανοί επιχειρηµατίες σε µία προσπάθεια να καθιερωθούν οι Πεύκοι σαν ένας αντάξιος προορισµός, φιλικός προς το περιβάλλον τους ανθρώπους µε ειδικές ανάγκες και τις οικογένειες. Η ασφάλεια, το περιβάλλον και οι υποδοµές να γίνουν κυρίαρχο στοιχείο.

Για περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση οι ενδιαφερόµενοι µπορούν να επισκέπτονται τη σελίδα µας στο https://www.facebook.com/MyPefkos/ ή στην ιστοσελίδα µας www.mypefkos.com .