Ταξίδι στη Λευκάδα για τον Κολοσσό

Η απόφαση πάρθηκε και η Ομοσπονδία την επικύρωσε! Η 14η ομάδα της φετινής Basket League θα είναι η Δόξα Λευκάδας η οποία κατέθεσε πλήρη φάκελο και πήρε τη wild card μεταξύ άλλων πέντε υποψηφίων.

Η ανακοίνωση έγινε από την ΕΟΚ και αναφέρει: «Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΟΚ επικύρωσε την απόφαση της πενταμελούς επιτροπής ειδικής αδειοδότησης, η οποία με ψήφους 3-2 τάχθηκε υπέρ της ανόδου της Δόξας Λευκάδας στην Α1 Ανδρών για την κάλυψη της κενής θέσης που είχε προκύψει».

Η Δόξα θα γίνει η τέταρτη νησιωτική ομάδα της κατηγορίας μετά τους Κολοσσό, Ρέθυμνο και Κύμη και η όγδοη (!) της περιφέρειας (Απόλλων, Προμηθέας, Κόροιβος, Τρίκαλα).

Ποια είναι η Δόξα Λευκάδας
Ο σύλλογος ιδρύθηκε το 1981 και το τμήμα καλαθοσφαίρισης ένα χρόνο αργότερα. Από το 2009 και μετά «σκαρφαλώνει» τις κατηγορίες έστω και από το «παραθυράκι». Κατακτά το πρωτάθλημα στη Γ’ εθνική και τερματίζει τέταρτη στη Β’. Η οικιοθελής αποχώρηση του Ηρακλή από την Α2 φέρνει νέα άνοδο.

Υποβιβάζεται στη Β’ εθνική αλλά επιστρέφει στην Α2 τη σεζόν 2012-13 για να επαναληφθεί η ίδια ιστορία υποβιβασμού και ανόδου τις επόμενες χρονιές. Πέρσι τερμάτισε στην έκτη θέση της Α2, πίσω από Κύμη, Φάρο Κερατσινίου, Εθνικό, Προμηθέα Πατρών και Παγκράτι.

Αγωνίζεται σε γήπεδο 1.200 θέσεων (με τις πτυσσόμενες εξέδρες) όπου πέρσι διεξήχθη το φάιναλ φορ Κυπέλλου γυναικών.

Πολύωρο ταξίδι
Η μετακίνηση των ομάδων στη Λευκάδα θα είναι ένα …πρόβλημα. Με δεδομένο ότι δεν έχει αεροδρόμιο το νησί, θα πρέπει να βρεθούν οι καλύτερες δυνατές εναλλακτικές λύσεις.

Το κοντινότερο αεροδρόμιο είναι αυτό της Πρέβεζας (Άκτιο), περίπου 25 χιλιόμετρα μακριά από τη Λευκάδα, και το αμέσως επόμενο είναι των Ιωαννίνων, 86 χιλιόμετρα απόσταση.

Για τις ομάδες του κέντρου ή της Πελοποννήσου, το ταξίδι είναι πιο βατό όμως για τις υπόλοιπες τα πράγματα δυσκολεύουν και δη για τον Κολοσσό και το Ρέθυμνο.

Οι καιρικές συνθήκες το χειμώνα στις προαναφερόμενες περιοχές πρόσβασης στο νησί του Ιονίου φέρουν πολύ συχνά ομίχλη, άρα και ακυρώσεις πτήσεων. Η ασφαλής επιλογή είναι πτήση προς Αθήνα ή Θεσσαλονίκη και από εκεί πολύωρη μετάβαση με το πούλμαν.

Για την ακρίβεια, από την Αθήνα το δρομολόγιο διαρκεί πέντε ώρες και από τη Θεσσαλονίκη περίπου μισή ώρα λιγότερο.

Φυσικά, το ίδιο πρόβλημα θ’ αντιμετωπίσει και η Δόξα αφού θα κάνει κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο αυτό το ταξίδι.

Στη Ρόδο θα παίξει την 7η αγωνιστική (μέσα Νοεμβρίου) ενώ ο Κολοσσός θα πάει στη Λευκάδα αρχές Μαρτίου (20ή αγωνιστική).