Ο Φιλανδός πρέσβης στην Πάτμο και οι ιστιοπλόοι στο πανηγύρι του Σταυρού στον Ταρσανά

Συγκινεί πάντα ότι έχει σχέση με το σημείο του Σταυρού. Συγκινεί ακόμα περισσότερο όταν έχει σχέση με τον Σταυρό που σταυρώθηκε ο Χριστός.

Γι αυτό οι συμπατριώτες μας και οι επισκέπτες της Πάτμου, στον εσπερινό 13 και ανήμερα στη γιορτή του 14 Σεπτεμβρίου να προσκυνήσουν στο μικρό εξωκλήσι του Σταυρού με σεβασμό και πίστη.

Ακολουθεί το πανηγύρι που παραδοσιακά γινόταν στην αυλή της εκκλησίας, αλλά τώρα γίνεται στην ταβέρνα και το εστιατόριο της περιοχής.

Στο Εστιατόριο Ταρσανάς έπαιξαν και τραγούδησαν οι Τσούμποι . Συναντήσαμε εκεί τους ιστιοπλόους του 7ου Διεθνούς Ιστιοπλοϊκού Αγώνα Ανοικτής Θάλασσας « Goran Schildt Regatta » που ήρθαν το μεσημέρι στο νησί μας και το βράδυ έφαγαν και διασκέδασαν στον «Ταρσανά» . Ήταν όλοι Φιλανδοί , μαζί τους και οι έλληνες της επιτροπής του αγώνα από τον Ν.Ο.Λέρου.

Την Πάτμο επισκέφθηκε με το σκάφος της επιτροπής του  7oυ διάπλου  ο Φιλανδός πρέσβης στην Ελλάδα Pauli Mäkelä. Ο Πρέσβης προερχόμενος από τη Λέρο που πήγε για την τελετή έναρξης του διάπλου, επισκέφθηκε το Μοναστήρι για προσκύνημα αλλά δεν πήγε στον Ταρσανά.

Επέστρεψε στη Λέρο για να μεταβεί αεροπορικώς στην Αθήνα.

Πηγή: patmostimes.gr