Συναντήσεις με ΕΒΕΔ  και Περιφερειάρχη  είχε ο βουλευτής  Ηλίας Καματερός

Σειρά σημαντικών συναντήσεων για ζητήματα των νησιών μας είχε στη Ρόδο ο βουλευτής Ηλίας Καματερός.

Στη συνάντηση με τον Πρόεδρο Γιάννη Πάππου και τη Διοίκηση του ΕΒΕΔ, τη Δευτέρα 12/9, εκφράστηκε η κοινή θέληση για συνεργασία θεσμών και φορέων σε ενιαίο μέτωπο διεκδίκησης λύσεων, προς όφελος των συμπατριωτών μας.
Η νησιωτικότητα και το περιεχόμενο που αποκτά στις νέες συνθήκες, για τη χώρα και τα νησιά μας, απασχόλησε κυρίως την συνάντηση αλλά και τα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν τον επιχειρηματικό κόσμο. Ο ακατάσχετος λογαριασμός για τις επιχειρήσεις, το πάγωμα οφειλών και η εξυπηρέτηση των δόσεων, το παραεμπόριο και γενικότερα τα ζητήματα της τοπικής οικονομίας τέθηκαν στο τραπέζι του διαλόγου.

Ο Δωδεκανήσιος βουλευτής με τον περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο συζήτησε επίσης το πλαίσιο δράσεων για τη νησιωτικότητα και τα γενικότερα ζητήματα που απασχολούν το Νότιο Αιγαίο.
Παράλληλα είχε την ευκαιρία να φιλοξενηθεί στην εκπομπή του Ηλία Καραβόλια, στην τηλεόραση Κosmos, σε μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση για την πολιτική επικαιρότητα.
Η διαδρομή του Ηλία Καματερού στα Δωδεκάνησα συνεχίστηκε την Τρίτη στο Καστελλόριζο, στις εκδηλώσεις για την 73η επέτειο Απελευθέρωσης του νησιού.

Με τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης, Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργό, Τέρενς Κουίκ και τον βουλευτή Δωδεκανήσου Νεκτάριο Σαντορινιό, συζήτησαν με τους κατοίκους του νησιού για τα προβλήματα στα μικρά νησιά και ιδιαίτερα τα προβλήματα του Καστελλορίζου, όπως είναι αυτά της υγείας και της υδροδότησης.
Όσον αφορά στην επάρκεια υδροδότησης του νησιού ανακοίνωσαν ότι έχει τελειώσει ο διαγωνισμός που αφορά την αφαλάτωση, και στο Καστελλόριζο και στην Πάτμο, για την οριστική επίλυση ενός χρόνιου προβλήματος, που είχε μεγάλο κόστος για τους κάτοικους και την Πολιτεία.