Στο εδώλιο δύο Ροδίτες για διαρρήξεις

Στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου θα καθίσουν την επόμενη εβδομάδα δύο Ροδίτες ηλικίας 32 και 35 ετών κατηγορούμενοι για διακεκριμένες κλοπές.

Η υπόθεση είχε εξιχνιαστεί από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου τον Μάιο του 2013 ωστόσο τόσο ο 35χρονος όσο και ο 32χρονος συγκατηγορούμενός του δεν είχαν συλληφθεί λόγω παρέλευσης των χρονικών ορίων του αυτοφώρου. Όμως σε βάρος τους ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος και με τη δικογραφία που σχηματίστηκε παραπέμφθηκαν στη δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από την αστυνομία, οι δύο κατηγορούμενοι το χρονικό διάστημα από 29-04 έως 01-05-2013 στην πόλη της Ρόδου, διέρρηξαν συνολικά πέντε επιχειρήσεις (αναψυκτήριο, μεταφορική εταιρεία, εταιρία οδικής βοήθειας, πρατήριο υγρών καυσίμων, κατάστημα οπωρολαχανικών) αφαιρώντας χρηματικά ποσά, φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα.

Στην κατοχή του 32χρονου είχαν βρεθεί οι φορητοί υπολογιστές, οι οποίοι κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον δικαιούχο.

Τον Μάρτιο του 2014 ο 35χρονος είχε απολογηθεί στην ανακρίτρια Ρόδου όπου σύμφωνα με πληροφορίες είχε αρνηθεί την κατηγορία που του αποδίδεται και είχε δηλώσει ότι αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα για τα οποία μάλιστα έχει νοσηλευτεί.

Αυτά τα προβλήματα είχε πει ο 35χρονος εκμεταλλεύτηκαν και τον έμπλεξαν, όμως ο ίδιος ουδέποτε έκλεψε το παραμικρό παρά μόνο ήταν έξω από τις επιχειρήσεις και φύλαγε «τσίλιες».

Τελικά με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα ο 35χρονος είχε αφεθεί ελεύθερος χωρίς να του επιβληθούν περιοριστικοί όροι, ενώ η δίκη προσδιορίστηκε να γίνει στις 19 Σεπτεμβρίου 2016.