Σε Αθηναίο επιχειρηματία το καφενείο στον «Ταξιάρχη»

Επιχειρηματίας με έδρα την Αθήνα αναδείχθηκε προσωρινός ανάδοχος, κατά τη δημοπρασία που έγινε χθες στα γραφεία της ΔΕΡΜΑΕ, του καφενείου και του ανθοπωλείου στο δημοτικό κοιμητήριο του Ταξιάρχη.

Μετά το πέρας της δημοπρασίας, ο Πρόεδρος της ΔΕΡΜΑΕ, κ. Γιάννης Κούρτης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα του διαγωνισμού και θύμισε ότι την πρώτη φορά είχε αποβεί άγονος ενώ στη δεύτερη υπήρξαν τρεις διαγωνιζόμενοι από τους οποίους οι τρεις απορρίφθηκαν γιατί δεν είχαν τα απαιτούμενα έγγραφα σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο.

Στο διαγωνισμό που διεξήχθη χθες, έλαβε μέρος ένας επιχειρηματίας που είναι και ο προσωρινός ανάδοχος του έργου. Πρόκειται για τον κ. Μιχάλη Χριστοδούλου ο οποίος έχει έδρα του την Αθήνα.

Το καφενείο του κοιμητηρίου είναι η μία επιχείρηση στο νεκροταφείο η οποία μετά από μεγάλες προσπάθειες παραχωρείται πια στον συγκεκριμένο επιχειρηματία, αφού ξεκίνησαν από το «Ακταίον», συνέχισαν με το Συσσίτιο, και σύμφωνα με τον ίδιο υπήρξαν μεγάλες δυσκολίες λόγω της οικονομικής κατάστασης στον επιχειρηματικό κόσμο.

Το καφενείο παραχωρείται με μηνιαίο μίσθωμα 850 ευρώ και το ανθοπωλείο με 1117 ευρώ.
Σημειώνεται, ακόμη, ότι μέσα στις συμβατικές υποχρεώσεις του αναδόχου είναι οι εργασίες για τη συντήρηση και την ανακατασκευή των κτιρίων αυτών και συγκεκριμένα θα πρέπει να δαπανήσει 30 χιλιάδες ευρώ για το καφενείο και για το ανθοπωλείο 50 χιλιάδες ευρώ.

Το χρονικό περιθώριο της μίσθωσης είναι έξι χρόνια και, όπως είπε ο κ. Κούρτης, θεωρούν ότι ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας είναι επιτυχημένος και είναι σίγουροι ότι θα πάει καλά.

Τα επόμενα σχέδια
Μετά από τα παραπάνω, ευελπιστούν, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, να βγουν σε διαγωνισμό η «Όασης» με σχέση management αφού είναι θέση της παράταξης και του Δημάρχου και στην τελική φάση θα βγει πια η μεγάλη επιχείρηση του Ροδινιού.

Γι’ αυτό έχουν δώσει ήδη εντολή στους οικονομικούς και νομικούς συμβούλους της Εταιρίας να καταρτίσουν μία ολοκληρωμένη μελέτη αφού, όπως τόνισε ο Πρόεδρός της, το Ροδίνι είναι μεγάλη επένδυση που θα περιλαμβάνει και το πάρκο, έτσι ώστε ο επιχειρηματίας που θα το αναλάβει να αναδείξει το συγκεκριμένο χώρο και να μπορέσει να ανακάμψει αυτή η επιχείρηση που όλο αυτό το διάστημα παραμένει κλειστεί.

Τέλος, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει το προσωπικό και το Δ.Σ. της ΔΕΡΜΑΕ και ειδικά και τον αρχιτέκτονα-μηχανικό και μέλος της Διοίκησης κ. Ανδρέα Μιχαηλίδη που είναι δίπλα τους για να μπορέσουν να αναδείξουν όλες αυτές τις ζημιογόνες επιχειρήσεις που είχαν αρνητικό πρόσημο όχι μόνο στη ΔΕΡΑΜΕ αλλά και στην τσέπη των ροδιτών.

Μάλιστα, ανέφερε ότι το «Ακταίον» είχε ζημιές της τάξεως των 80-100 χιλιάδων ευρώ ετησίως και όλα τα υποκαταστήματα της Εταιρίας ήταν ζημιογόνα.
Το μόνο κέρδος προέρχεται από το Μνημείο των «Πηγών Καλλιθέας» και ο κ. Κούρτης θεωρεί ότι έκαναν μία σοβαρή δουλειά, κάτι που φαίνεται από τη μεγάλη επισκεψιμότητα που είχε φέτος ενώ ο τζίρος το β’ εξάμηνο είναι ανεβασμένος.

Το επόμενο διάστημα, τέλος, έχουν βάλει στόχο να φτιάξουν στο αριστερό πέταλο το υδραγωγείο το οποίο θα γίνει μία καινούργια επιχείρηση για τις «Πηγές» καθώς και όλους τους εξωτερικούς χώρους (σ.σ. πάρκινγκ κτλ.) οι οποίοι θα ανακατασκευαστούν από την αρχή και θεωρεί ότι μ’ αυτά ολοκληρώνονται οι παρεμβάσεις στο Μνημείο.